De medewerkers

HenriHenri Post
Verpleegkundig specialist intensieve zorg en teammanager van het Wond Expertisecentrum

Henri Post, teammanager van het Wond Expertisecentrum, behaalde na de opleiding tot algemene verpleegkundige zijn aantekening voor de maatschappelijke gezondheidszorg. In 2005 sloot hij de master-opleiding Advanced Nursing Practice positief af. Sinds mei 2011 is Henri als verpleegkundig specialist ingeschreven in het BIG-register. BIG staat voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. Henri richtte in Haarlem (1998) een specialistisch team wondzorg op en in de regio Zaanstreek-Waterland is hij sinds 2000 werkzaam in dit specialisme. Hij ontwikkelde vele protocollen op wondzorggebied, die veelal landelijk zijn uitgerold. Hij schreef het boek 'Eenvoud in de complexe wondzorg'.Voor Medicinfo treedt hij op als deskundige.


CarlaCarla van Dijk
Verpleegkundig specialist intensieve zorg

Carla van Dijk werkt sinds 1983 in de gezondheidszorg. Zij begon haar carrière als ziekenverzorgende en ontwikkelde zich vervolgens van HBO-verpleegkundige en praktijkondersteuner tot verpleegkundig specialist intensieve zorg. Carla was ruim 10 jaar werkzaam als wondverpleegkundige in verpleeg- en verzorgingshuizen en in de thuiszorg. Daar heeft zij veel ervaring met chronische wonden opgedaan. Naast haar baan als verpleegkundig specialist bij het Wond Expertisecentrum van Evean werkt zij 2 dagdelen per week op de benenpoli van het Waterlandziekenhuis.


MarshaMarsha Dankelman

Wondverpleegkundige

Marsha Dankelman werkt sinds 2003 als wondverpleegkundige bij Evean. Zij begon haar carrière als algemeen verpleegkundige (A-verpleegkundige). Tijdens haar studie ontstond haar interesse in wondzorg en zij studeerde af op het onderwerp 'De zin en onzin van een decubitus verpleegkundige'. Marsha heeft een aantal jaren gewerkt als productspecialist wondverzorging. Vanuit die functie kwam zij in contact met Henri Post. Niet veel later, in 2003 kwam zij bij het Wond Expertisecentrum van Evean werken. Marsha volgde de opleiding tot bandagist en rondde deze succesvol af.


YolandaYolanda Kuijper
Wondverpleegkundige

Yolanda Kuijper kwam in 2003 als wondverpleegkundige bij Evean. Zij werkt op de poli dermatologie in het Zaans Medisch Centrum, bezoekt cliënten die wondzorg nodig hebben in de Evean verzorgings- en verpleeghuizen en doet wondconsulten bij cliënten thuis. Zij heeft eerder als leidinggevende gewerkt op een gecombineerde afdeling met onder andere dermatologieverpleegkundigen. In die periode rondde Yolanda ook de opleiding Dermatologie Verpleegkundige bij het UMC Utrecht af. Daarna heeft zij een tijd gewerkt bij de dagbehandeling dermatologie in een academisch ziekenhuis. Inmiddels heeft zij ook onder meer de opleiding manuele lymfedrainage en de opleiding tot bandagist afgerond.


PaulaPaula Sandtke
Wondverpleegkundige

Paula Sandtke werkt sinds 2007 als wondverpleegkundige. Zij werkt al sinds 1989 bij Evean, begonnen als wijkverpleegkundige. In die functie had zij ook veel te maken met wondzorg en vroeg de wondverpleegkundigen regelmatig om advies. Nu kan zij zelf anderen adviseren: cliënten, huisartsen, wijkverpleegkundigen en wijkverzorgenden. Paula verdiept zich graag in de vele aspecten van wondzorg en hecht veel waarde aan het contact met cliënten. Inmiddels heeft zij aanvullende scholingen gedaan op het gebied van wondzorg. Paula heeft de opleiding tot bandagist afgerond.  

collegaLudy de Wit-van der Veer
Wondverpleegkundige

Ludy heeft de HBO-V gedaan in Leeuwarden waarna ze daar een aantal jaar heeft gewerkt als wijkverpleegkundige.
Omdat ze wondzorg altijd interessant heeft gevonden is ze in 2008  begonnen als product specialist en een jaar later als rayon manager in de negatieve druk therapie en naar Amsterdam verhuisd.
Na een periode van zeven maanden reizen is Ludy in 2011 weer in de wijk begonnen bij Evean in Amsterdam - Oost. Dit omdat ze het fijn vindt om met mensen te werken. Zo hoopte zij zich als verpleegkundige een keer te kunnen specialiseren in de wondzorg. In augustus 2013 is ze begonnen al wondverpleegkundige bij het Wond Expertisecentrum.

Ilse Kuijt1Ilse Kuijt
Wondverpleegkundige

ILse werkt sinds december 2014 als wondverpleegkundige bij het wondexpertisecentrum. In 2006 heeft ze de HBO-V afgerond en is gaan werken als wijkverpleegkundige / relatiebeheerder bij Evean. Daarvoor heeft ze 10 jaar als psychiatrisch verpleegkundige gewerkt. Tijdens het werken in de wijk kreeg ze vaak te maken met diverse wonden en werd haar interesse gewekt. De mogelijkheid om specialistischer te gaan werken in de wondzorg heeft haar doen besluiten de overstap te maken naar de functie als wondverpleegkundige.
Door middel van veel scholingen,  symposia en ervaringen op te doen wil ze haar functie meer uitbreiden door niet alleen de optimale zorg te leveren aan cliënten met wonden maar ook andere disciplines van advies en voorlichting te voorzien.
Het contact met cliënten is voor haar een mooi en waardevol onderdeel van deze functie.

Ben Elsinga1Ben Elsinga
Wondverpleegkundige

Sinds oktober 2014 is Ben werkzaam als wondverpleegkundige bij het Evean. Ben is afgestudeerd aan de HBO-V in Groningen waarbij hij is afgestudeerd binnen de psychiatrie en verslavingszorg. Daarnaast is hij altijd in de thuiszorg blijven werken in Noord Drenthe. Na ruime 10 jaar als wijkverpleegkundige gewerkt te hebben, was het tijd voor een nieuwe uitdaging en Ben heeft deze gevonden binnen de wondzorg. Binnen het Wond Expertisecentrum van Evean is Ben opgeleid tot wondverpleegkundige en bandagist. Ben is werkzaam in alle onderdelen van de keten van wondzorg zoals thuis, verpleeg- en verzorgingshuizen en in samenwerking met de ziekenhuizen.

 
Gepubliceerd: 10 november 2015

Contactgegevens

  • 075 64 700 50

Wond Expertisecentrum
Parkzicht 45
1541 JX Koog a/d Zaan

Stuur ons een e-mail