U wilt zo lang mogelijk thuis wonen. Maar helemaal zelfstandig lukt dat niet meer. Volledig Pakket Thuis (VPT) en Modulair Pakket Thuis (MPT) zijn voor mensen met een Wlz-indicatie die thuis wonen. Met een Volledig Pakket Thuis (VPT) krijgt u alle zorg en aandacht die u ook in een verzorgings- of verpleeghuis zou krijgen maar dan bij u thuis. Met een Modulair Pakket Thuis (MPT) kiest u zelf de modules van zorg en ondersteuning die u nodig heeft.

Wat krijgt u met Volledig Pakket Thuis?

U wordt dagelijks begeleid door een vast team zorgmedewerkers. Zij zorgen ervoor dat u alle hulp krijgt die nodig is. Volledig Pakket Thuis bestaat uit:

  • klusservice in en om het huis
  • hulp bij lichte huishoudelijke taken
  • abonnement op personenalarmering: met één druk op de knop iemand bij u
  • toegang tot alle diensten van de Evean Ledenvereniging en korting op veel producten

Waarom Volledig Pakket Thuis?

Als u langdurige intensieve nodig heeft, komt u in aanmerking voor een indicatie voor zorg met verblijf vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). U kunt zorg krijgen in een instelling, maar ook bij u thuis. Dit is alleen mogelijk als de situatie thuis geschikt is om veilig en gezond thuis te kunnen blijven wonen. Wilt u thuis blijven wonen? Dan kunt u kiezen voor Volledig Pakket Thuis (VPT) of Modulair Pakket Thuis (MPT). U kunt ook zelf zorg inkopen met een persoonsgebonden budget (pgb).

Voor wie is Volledig Pakket Thuis?

Volledig Pakket Thuis is voor zelfstandig wonende ouderen die naast de reguliere thuiszorg extra zorg, hulp, behandeling en begeleiding nodig hebben. U heeft een Wlz-indicatie omdat u langdurige intensieve zorg nodig heeft.

Wat kost Volledig Pakket Thuis?

Volledig Pakket Thuis valt onder de Wlz (Wet langdurige zorg). U heeft een Wlz-indicatie nodig van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Zelf betaalt u een eigen bijdrage. Het CAK (Centraal Administratiekantoor) berekent hoe hoog deze bijdrage is op basis van uw inkomen.