Twiskehuis ligt in een rustige wijk in Amsterdam-Noord: Tuindorp Oostzaan. Rondom het gebouw zijn twee prachtige tuinen. Twiskehuis biedt verzorgingshuiszorg en kortdurend verblijf. Ook is er een woongroep voor ouderen met dementie. Tevens heeft het Twiskehuis een afdeling Groepsverzorging waar 12 ouderen wonen met oriëntatie- en geheugenproblemen.

Is Twiskehuis geschikt in mijn situatie?

Wij bieden zorg aan:

 • ouderen die zorg nodig hebben en niet thuis kunnen wonen
  verzorgingshuis
 • ouderen die tijdelijk zorg nodig hebben en niet thuis kunnen wonen
  kortdurend verblijf
 • ouderen met dementie die niet thuis kunnen wonen
  woongroep
 • Een ontmoetings- en informatieplek voor mensen met (beginnende) dementie, hun familie en vriendenkring
  Odensehuis

Beschikbaarheid in locatie

Staat u op de wachtlijst voor een van onze huizen, dan neemt de zorgconsulent regelmatig contact met u op. De zorgconsulent vraagt of u nog voldoende mantelzorg heeft en of de situatie is veranderd. Ook draagt de zorgconsulent oplossingen aan zolang u nog op de wachtlijst staat.

Wachttijden

Groepsverzorging

Op de afdeling Groepsverzorging in het Twiskehuis wonen 12 ouderen met  oriëntatie- en geheugenproblemen, die meer ondersteuning en begeleiding nodig hebben Zij hebben een eigen appartement (zit/slaapkamer) met eigen badkamer. Er is wel een gezamenlijke huiskamer waar overdag de structuur geleverd wordt.
Bij de groepsverzorging worden activiteiten aangeboden die aansluiten bij de persoonlijke interesses en mogelijkheden. Het helpt de cliënt langer zelfstandig in zijn appartement, in het Twiskehuis, te blijven wonen.
Voorwaarde voor wonen op deze afdeling is een WLZ indicatie op PG-grondslag, echter zonder BOPZ.

Heeft u een indicatie voor zorg en wilt u zich aanmelden voor opname of een wachtlijst? Heeft u vragen over de mogelijkheden voor het wonen bij Evean, wat ervoor nodig is om in aanmerking te komen voor langdurige opname (WLZ) of tijdelijke opname (ELV) of andere vragen rondom een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling via telefoonnummer: T 0299 39 41 10.

 

Heeft u vragen over zaken zoals maaltijdgebruik, de was, verzorging, activiteiten en de faciliteiten die onze zorginstelling biedt. Of wilt u in contact treden met uw familielid woonachtig in ons zorgcentrum, belt u dan rechtstreeks naar de receptie via telefoonnummer: T 020 631 2222

 

Uiteraard bent u bij ons ook van harte welkom om langs te komen bij de receptie van Twiskehuis.

Graag tot ziens!

 

Twiskehuis | Watermanstraat 2 | 1033 AN | Amsterdam