U bent hier

De kopstukken van Kunstgenoten in beweging gaan van start

Gepubliceerd: 9 december 2016

Mannen met Panne(n) en sportief wandelen zijn activiteiten die ouderen (65+) zelf hebben opgezet voor het nieuwe project Kunstgenoten in Beweging. Dit is een community voor senioren met een gedeelde interesse in kunst, cultuur, welzijn en bewegen uit de regio Waterland en is een samenwerkingsverband van Cultuurhuis Wherelant, Spurd en Evean.  

Mannen met panne(n)
Op 13 december koken mannen onder leiding van de bekende Italiaanse topkok Raffaele Uva. Met deze activiteit willen we mannen (65+) die niet gewend zijn zelf te koken enige vaardigheden op dit gebied bij brengen. De mannen leren een origineel Italiaans familierecept maken en serveren. De workshop vindt plaats bij Cultuurhuis Wherelant, van IJsendijkstraat 403 in Purmerend van 11.00 tot 15.00 uur. De kosten zijn € 10,00, contant betalen voor aanvang.

Sportief wandelen en kerststukjes maken
Ook op 13 december, start een groep sportieve wandelaars van 65 jaar en ouder. Lekker wandelen in  de buitenlucht, de eerste keer in het Purmerbos. Dit doen we vervolgens iedere dinsdag, met uitzondering van de feestdagen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Eenmaal per maand is er een extra activiteit. Aansluitend op de wandeling wordt gezamenlijk iets gedaan dat met de wandeling te maken heeft. Tijdens de eerste activiteit, op 13 december, worden er kerststukjes gemaakt met materiaal dat tijdens de wandeling verzameld is. Dit vindt plaats in de Zuidpool in Purmerend. Op het programma staan vervolgens: wandelen en een yogales, wandelen en fotografie, sushi maken en haiku (Japanse dichtkunst) en een wandeling met de boswachter.

Uitvalsbasis is wijkcentrum De Zuidpool, bij park de Driegang aan de Jan Bijhouwerstraat in Purmer Zuid. Start van de wandeling naar het Purmerbos is om 9.30 uur. We beëindigen de wandeling om 10.45 uur bij De Zuidpool. Er is hier voldoende parkeergelegenheid voor auto's, fietsen en ander vervoer.   
De extra activiteit (kerststukjes maken) op 13 december vindt aansluitend aan de wandeling plaats bij de Zuidpool van 11.00 tot 14.30 uur. Deelname aan deze activiteit is facultatief. De kosten zijn € 6,00, contant te betalen voor aanvang.

Aanmelden voor de activiteiten via e-mailadres: cursusbureau@evean.nl met vermelding van KUNSTGENOTEN + activiteit. Is vervoer een probleem voor u, laat het ons weten!

Extra kopstukken of organisatoren gezocht m/v
Er zijn nu 6 enthousiaste organisatoren, maar vele handen maken licht werk. Wilt u ook graag een bijdrage leveren aan de organisatie door zitting te nemen in de programmacommissie? Of beoogt u een rol als gastheer/gastvrouw of als begeleider of anderszins? Op 6 december om 13.00 uur bent u van harte welkom tijdens de volgende bijeenkomst. Contactpersoon:  Loes Wagenmaker van Cultuurhuis Wherelant via info@plannenbureau.nl of bel naar 06-10038773.

Op de foto : 1ste rij achter van links naar rechts: Henk de Bruijn, Hans Böhne, Evert de Jong rij voor van links naar rechts: Marjolein Jansen, Nanny van der Woude, Netty Veltrop