U bent hier

Medewerkers Evean geven workshop op Topcare symposium

Gepubliceerd: 31 oktober 2017

Marije Holstege (senior onderzoeker bij Evean) en Laura Dorland (Onderzoeker Espria Academy) zijn maandag 20 november aanwezig op het Topcare symposium in Utrecht en zullen daar de workshop ‘De weg naar succesvolle geriatrische revalidatie’ presenteren.

Deze workshop belicht de geleerde lessen uit het proefschrift van Marije Holstege "the road to successful geriatric rehabilitation". Bij het streven naar verbetering in de kwaliteit van de geriatrische revalidatie, is meer onderzoek en ontwikkeling op de verschillende aspecten van organisatiestructuur en revalidatieprocessen nodig. Voorbeelden hiervan zijn gecoördineerde multidisciplinaire zorg, tijdige ontslagplanning, evaluatie van barrières voor ontslag, en de ontwikkeling van een systematische evaluatie met gestandaardiseerde uitkomstmaten. 

De resultaten uit de “proeftuinen geriatrische revalidatie” en het Back-Home onderzoek naar het wekelijks bijhouden van een verpleegkundige steuntakenscorelijst om patiënten te identificeren voor mogelijk ontslag worden belicht en vertaalt naar wat er nodig is om in de praktijk de geriatrische revalidatie te optimaliseren. Tijdens de workshop wordt ook ingegaan op het meten van uitkomstmaten in de geriatrische revalidatie en wat hiervoor nodig is. Als voorbeeld wordt de ontwikkelde standaard meetset-GRZ van het UNC-ZH toegelicht en de implementatie hiervan in praktijk toegelicht.

Het symposium zit op dit moment helemaal vol, het is wel mogelijk om je op de reservelijst te laten plaatsen. Voor aanmelden en meer informatie ga je naar: https://www.waardigheidentrots.nl/topcare-symposium-2017/