Wilt u stoppen met roken, maar vindt u het lastig om dit zelfstandig te doen? Dan kunt u terecht bij de Stoppen Met Roken-polikliniek van het Zaans Medisch Centrum in Zaandam. Onder begeleiding van de rookstopcoaches van Evean en de longarts van het ziekenhuis volgt u een methode om te stoppen met roken.

Telefonisch spreekuur
Wilt u bellen met een stopcoach? Dat kan op woensdagochtend van 08.30 - 09.00 uur en 12.00 - 12.30 uur. Op vrijdag belt u tussen 12.00 - 13.00 uur en 16.30 - 17.00 uur. Het telefoonnummer is 075 65 07 731.
U kunt ons ook mailen.

Hoe gaat stoppen met roken op de polikliniek?

De polikliniek werkt volgens de methode STIMEDIC. Dit is een effectieve, stapsgewijze methode om mensen te helpen met roken te stoppen. De longarts van het ziekenhuis en de rookstopcoaches van Evean werken nauw samen en begeleiden u in het proces. Uiteraard blijft u zelf verantwoordelijk voor het succes van dit programma.

Wat kost stoppen met roken in de polikliniek?

In 2016 worden Stoppen met roken-programma's vergoed door de zorgverzekeraar. Of uw medicijnen vergoed worden, hangt af van uw zorgverzekeraar. Op de website van het Trimbos Instituut vindt u meer informatie. Voor een afspraak op de Stoppen Met Roken-polikliniek heeft u een verwijzing nodig van uw longarts of huisarts.