Recura Revalidatie

Revalideren op hoog niveau met Evean en Zaans Medisch Centrum

Gaat u revalideren, bijvoorbeeld vanwege een nieuwe heup of na een ziekte? Dan wilt u de beste zorg en behandeling in een prettige omgeving. U wilt weten wat er gaat gebeuren, wie dit gaat doen en waarom wij daar goed in zijn.

Bij Recura Revalidatie bent u in goede handen. Recura Revalidatie is een samenwerking tussen Evean en Zaans Medisch Centrum en levert kortdurende revalidatiezorg voor ouderen. Hier komt medische- en revalidatie expertise van ZMC en Evean samen. We staan zeven dagen per week, dag en nacht, voor u klaar.

Recura Revalidatie is gevestigd in de zorgboulevard naast het Zaans Medisch Centrum. Na een operatie kunt u hier snel revalideren in een prettige, comfortabele omgeving dichtbij het ziekenhuis. Evean heeft ook andere revalidatie locaties: Oostergouw (Zaandam) en Eduard Douwes Dekker(Amsterdam).

Knie- of heupklachten? Kom op 5 juni 2018 naar de informatiebijeenkomst van het ZMC en Evean in Oostergouw. Voor meer informatie gaat u naar www.evean.nl/nieuws/knie-heupklachten-1

zorgboulevard_recura_revalidatie_evean

Voor wie?

U kunt bij Recura Revalidatie revalideren na een ingrijpende operatie (zoals een nieuwe heup, knie of schouder), bij benauwdheidsklachten (COPD),  botbreuk, hartfalen of zware medische ingreep.  Na verblijf kunt u, als dit nodig is, thuis verder revalideren.
 

Welke zorg en behandeling bieden wij aan

U wordt behandeld door een team zorgverleners onder leiding van de specialist ouderengeneeskunde. Zij werken nauw met elkaar samen. Het behandelteam bestaat uit:

  • Verpleging en verzorging
  • Fysiotherapeut
  • Oefentherapeut
  • Ergotherapeut
  • Psycholoog
  • Psychomotorisch therapeut
  • Maatschappelijk werker
  • Logopedist

Van ziekenhuis naar Recura Revalidatie

Na opname in het ziekenhuis wordt u overgebracht naar Recura Revalidatie. Bezoek is altijd welkom. Het behandelteam stelt samen met u een revalidatieplan op. Wat wilt u graag weer kunnen? Denk aan lopen, naar het toilet gaan of een hobby uitoefenen. Samen spreken we de behandeldoelen af.

Afronden revalidatie en nazorg

De revalidatie wordt wekelijks met u en het behandelteam geëvalueerd. Tijdens deze evaluatie wordt er bekeken hoe de revalidatie gaat en welke doelen er nog behaald moeten worden voordat u naar huis kunt.

Het is ook mogelijk thuis te revalideren. De therapieën worden dan zowel thuis als bij Evean aangeboden. Dit heet ambulante revalidatie.

Het is de bedoeling is dat u na de revalidatie weer naar uw eigen woonomgeving gaat. Eventueel regelen we thuiszorg.

Wat kost revalidatie?

Revalidatie bij Recura Revalidatie valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). De zorgverzekeraar vergoedt de kosten als de revalidatie aansluit op een ziekenhuisopname in verband met medisch-specialistische zorg en deze start vanuit een verpleeglocatie (o.a. Recura Revalidatie). Deze regeling heet geriatrische revalidatiezorg (GRZ).

Evean heeft met alle verzekeraars een contract afgesloten waardoor alle kosten rechtstreeks gedeclareerd zullen worden bij uw verzekeraar. U heeft daar geen omkijken naar.

Hierop is een uitzondering. Met een verzekeraar is het niet gelukt redelijke tarieven af te spreken om de kosten te kunnen dekken. Deze verzekeraar vertegenwoordigt de volgende merken: Promovendum, Besured, National Academic en iptiQ. Als u aangesloten blijft bij deze merken en toch zorg van Evean wenst te ontvangen is dat uiteraard mogelijk. U krijgt dan een factuur en u kunt deze kosten declareren bij uw verzekeraar. De verzekeraar zal maximaal 75% van de door de verzekeraar vastgestelde kosten vergoeden.  

Expert zijn en blijven

Evean wil samen met het Zaans Medisch Centrum expert in revalidatie zijn én blijven. Daarom steken we veel tijd en energie in onderzoek hoe revalidatiezorg beter kan. Daarvoor werken we nauw samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het VUmc in Amsterdam. Ook betrekken we ervaringen van cliënten in de ontwikkeling en verbetering van onze geriatrische revalidatie.

Comfort en sfeer

Als u revalideert bij Recura Revalidatie revalideert u op hoog niveau. Er zijn moderne revalidatie ruimtes en is er veel aandacht voor sfeer en ontspanning. U hebt een moderne eigen kamer met douche en toilet en er is een restaurant waar verse maaltijden worden gekookt. Hier zijn ook volop mogelijkheden voor mensen met een speciaal dieet.

 
 
 
 
 
“Er is veel kleur gebruikt in de inrichting van Recura Revalidatie, deze staat voor ‘tot bloei komen’. Bloei staat voor kracht, ontwikkeling en groei. In deze omgeving brengen we vertrouwen en zekerheid voor de cliënt, zodat ze zich hier thuis voelen.”

Contact

Recura Revalidatie is gevestigd op de bovenste drie etages van de zorgboulevard, naast het ZMC in Zaandam. Adres: Koningin Julianaplein 36, 1502 DV Zaandam.

U kunt contact opnemen via: T: 088 38 33 055 of E:  recura@evean.nl