Grip op artrose

Grip krijgen op uw artrose samen met een team specialisten

Introductie

Artrose kan veel invloed hebben op het dagelijks leven. Het is een chronische gewrichtsaandoening waarbij de kwaliteit van het kraakbeen afneemt. Genezen van het kraakbeen is helaas niet mogelijk, maar er valt wel degelijk iets aan te doen.

Actieve en gezonde levensstijl

Evean oefen- en fysiotherapie en ergotherapie thuis, Fysio Centrum Zaanland en dietistenpraktijk Alimentum kunnen u helpen middels het aanbieden van een behandeling waarbij meerdere specialisten betrokken zijn. Het streven is om de klachten die in het dagelijks leven ervaren worden, als gevolg van artrose, te verminderen en een actieve gezonde leefstijl te bevorderen.

Behandeling

De oefen- en fysiotherapeutische behandeling is een groepsbehandeling, die afwisselend in de praktijk van Evean Oostergouw en Fysio Centrum Zaanland plaatsvindt. Tijdens de behandeling wordt aandacht besteed aan advisering omtrent het omgaan met artrose klachten en het verbeteren van de spierkracht, conditie en stabiliteit.

De behandeling bij de diëtist vindt individueel plaats op de locaties van Alimentum en is gericht op het optimaliseren van het voedingspatroon.

De ergotherapeut geeft een behandeling aan huis waarbij gekeken wordt naar hoe de gewrichten tijdens dagelijkse handelingen op een verantwoordelijke manier belast worden. Ook kunnen er adviezen gegeven worden omtrent een goede energieverdeling gedurende de dag en eventuele hulpmiddelen.

Aanmelden en meer informatie

Voor vragen en aanmelding kan er contact opgenomen worden met:
Angela Bouwkamp, oefentherapeute Evean Oostergouw: 075-6472576
Rianne Janssen, ergotherapeute Evean Ergotherapie Thuis: 075-6283504