Coronatijd brengt horeca en zorg samen

Voor functies zoals gastvrouw of gastheer is er een samenwerking met de horeca in Purmerend gestart. Horecamedewerkers die nu niet kunnen werken in hun eigen horecagelegenheid kunnen op deze manier aan de slag bij de COVID-unit in de Meeuwvleugel van het Jaap van Praaghuis. Dit initiatief is een groot succes. Mandy Eelman werkt bij BRASA in Purmerend. Mandy vertelt in de uitzending van Ondernemend Purmerend [vanaf 1.15 minuut] van 8 november jl. hoe werken voor de COVID-unit haar bevalt.

Rosan Pitstra, Manager Specials Evean: ” Horecapersoneel is gewend om gastvrij te zijn. Op de COVID-unit, een samenwerking tussen Evean en De Zorgcirkel, zorgen zij er als gastvrouw of – heer voor dat het zorgpersoneel zich op de kwaliteit van zorg kan richten. De horeca en de zorg vinden elkaar hierin.”  Klik door voor het hele interview met Rosan, Mandy en Arwin Versteyne, eigenaar van BRASA.

Bij de COVID-units komen coronapatiënten die medisch gezien niet meer in het ziekenhuis hoeven te blijven, maar nog langer de tijd nodig hebben om te herstellen. Dit gaat voornamelijk om oudere coronapatiënten uit de hele regio. Ook zijn de units er voor zelfstandig wonende ouderen die niet direct in het ziekenhuis opgenomen hoeven te worden maar wel meer zorg en ondersteuning nodig hebben dan de thuiszorg op dit moment kan bieden.

IkHelp
Met het initiatief ‘Ik Help’ stelt Evean stafmedewerkers én andere organisaties (waaronder horeca personeel, maar denk ook aan personeel met een achtergrond in hospitality) in de gelegenheid ondersteuning te bieden aan onze cliënten en collega’s in de ouderenzorg.

Organisaties die momenteel minder werk hebben en de zorg een warm hart toedragen kunnen zich aanmelden via Ikhelp@evean.nl. Voorbeelden van taken die medewerkers op zich kunnen nemen zijn het meehelpen in de woonkamer, koffie/ thee schenken, aanvullen van Persoonlijke Beschermingsmiddelen of het ontvangen van bezoekers.