Erasmus-museum en Erasmus-atelier voor bewoners

Nationale Museumweek

Van 19 tot en met 25 april is het ‘Nationale museumweek’. Hier speelt het Erasmushuis met haar programma graag op in, en hier komen dan ook leuke samenwerkingen uit voort. In samenwerking met drie zaanse musea is er een leuk corona proof programma bedacht voor de bewoners van de locatie!

Het Zaansmuseum, de Zaansche molen en het Zaans natuur en milieu museum hebben alle drie materialen beschikbaar gesteld voor expositie in het Erasmushuis. Dit onder het mom van “kunnen de bewoners niet naar het museum, dan komt het museum naar de bewoners!”. Hierdoor kan er corona-proof toch door bewoners worden genoten van een “bezoek aan het museum”!

Deze materialen mogen gedurende de gehele week van de musea blijven staan. Zo hebben de bewoners geruime tijd om ze (veilig) te bewonderen!

Aanvullend zullen er gedurende de week door de medewerkers welzijn verschillende creatieve activiteiten gedaan worden in het “Erasmus-atelier”. Waarbij de bewoners de gelegenheid krijgen om zelf ook kunst te maken. Zo zal er onder andere mozaïek worden gemaakt, geboetseerd en noem het maar op.

Maar de lol houdt nog niet op, in overleg met de drie musea maakt het Erasmushuis er in de zomer ook een feestje van. De musea zouden volgende week lezingen komen geven, maar dit is helaas met de huidige situatie rondom corona nog niet mogelijk. Daarom is dit voor alsnog verplaatst naar een week in de zomer, waarin het Erasmushuis hoopt weer wat meer te kunnen uitpakken voor haar bewoners!