Evean Erasmushuis Zaandam vierde het gouden jubileum

Succesvolle jubileumweek ter ere van het vijftigjarig bestaan

Op maandag 13 mei opende verzorgings- en verpleeghuis Evean Erasmushuis, gevestigd in Kroonenburg van woningcorporatie ZVH, feestelijk de jubileumweek ter ere van het vijftigjarig bestaan. Dit deden zij in de ochtend met bewoners, en in de middag met oud-gedienden, collega’s en huis dj Hennie. De hele week stond in het teken van de jaren 60’.

In 1969 opende Erasmushuis officieel zijn deuren. Nu 50 jaar later was het tijd voor een feestje. Stond 25 jaar geleden nog het motto “Zorg die staat als een huis” centraal, anno 2019 geldt dat nog steeds. In een nieuw huis sinds 2011 weliswaar, en met de naam Evean Erasmushuis, waarin inmiddels zorg, wonen en welzijn wordt geboden.

Erasmushuis vierde haar jubileum met een feestweek, waarbij verschillende festiviteiten gepland stonden voor voor bewoners, oud-medewerkers en betrokkenen. Zo genoten bewoners op maandag ochtend aan de koffietafel met Jukebox Daisy, waarbij muziek uit de jaren 60’ werd gedraaid.

Opening door locatiemanager Nel Vader

Maandagmiddag werd de week officieel geopend door locatiemanager Nel Vader, waarbij oud-medewerkers van het Erasmushuis welkom werden geheten en uitgenodigd om samen herinneringen op te halen. Nel Vader, locatiemanager van Erasmushuis, speechte: “We stonden aan het begin van het ontstaan van de ouderenzorg, vijftig jaar geleden. En we zijn meegegroeid in alle veranderingen die de afgelopen vijftig jaar hebben plaatsgevonden. Ik wil iedereen bedanken die iets voor het Erasmushuis heeft betekend of nog betekent, in welke vorm of oorsprong dan ook.”

Feestelijke activiteiten in het Erasmushuis

Ook de rest van de week stonden er feestelijke activiteiten gepland voor de bewoners en medewerkers van Erasmushuis. De bewoners gingen met de voetjes van de vloer tijdens de rock’-‘n-roll-middag, waarbij Stichting De Tijdmachine alle bewoners meenam op een muzikale reis.

Bewoners konden genieten van een barbecue met ijscokar en bewoners konden de hele week naar de Tentoonstelling 50 jaar Erasmushuis. Op donderdag trad Joki Beerendonk, een Amsterdamse zangeres met bijpassende tongval, op met veel Jordanese liedjes. Donderdagavond werd er een personeelsfeest georganiseerd met liveband. Bovendien was er als afsluiter op zondagmiddag voor de bewoners het swingende Gewoon Hazes Koor. Een geslaagde week!