Evean pakt sleutelrol tijdens 2e Zaanse Roze Loper dag

Het is vandaag Coming Out day!

Het onderwerp inclusiviteit mag meer worden belicht, omdat ‘iedereen er mag zijn’. Evean is daarom achter de schermen bezig om hier meer aandacht aan te besteden en het gesprek samen aan te gaan binnen diverse werkgroepen. We stellen ons en elkaar daar de vragen: ‘Wat betekent inclusiviteit voor onze cliënten, onze medewerkers, maar ook vrijwilligers en mantelzorgers?’ en ‘Hoe kunnen we ervoor zorgen dat alle mensen zich thuis voelen binnen onze zorgorganisatie?’

Naast het gesprek samen aan te gaan, is in actie komen net zo belangrijk. De twee locaties Erasmushuis en Guisveld zitten dan ook niet stil als het om inclusiviteit gaat. Zo vond op donderdag 7 oktober de 2e Zaanse Roze Loper dag plaats. Evean pakte een sleutel rol.

En ook vandaag, tijdens Coming Out day, organiseren de locaties diverse activiteiten, waaronder De Regenboog Salon.

Nader tot elkaar komen tijdens de 2e Zaanse Roze Loperdag

Dondermiddag 7 oktober was Guisveld het regenboogtoneel voor een netwerkmiddag van de “Roze loper”. Na een pauze van een jaar door coronamaatregelen, mocht dit event nu weer plaatsvinden.
Doel: de Zaanse zorg- en welzijnshuizen roze kleuren, lhbtiq+-vriendelijk. Ofwel: Uitbreiding van het aantal tehuizen met het predicaat ‘Roze Loper’. Tijdens deze middag konden Zorg- en Welzijnsorganisaties uit Regenboogstad Zaanstad met elkaar netwerken en samen de waarde ontdekken van het Roze Loper Keurmerk.

In de recreatiezaal van de locatie waren 25 mensen aanwezig. Een veelkleurig gezelschap, dat via creatieve speeddates elkaar beter leerde kennen. Hieropvolgend startte een panel dat een aantal stellingen besprak, waaronder de stelling: ‘Is de Roze Loper nodig?’ Uiteindelijk draait het toch om diversiteit en inclusiviteit voor iedereen, ongeacht huidskleur, levensovertuiging, gender en seksuele geaardheid?
Conclusie van deze middag is dat de Roze Loper wel degelijk een belangrijke stap is op weg naar een meer inclusieve samenleving. Het was een interactieve middag vol voorbeelden, ideeën en nieuws.
Bij Evean hebben op dit moment Erasmushuis en Guisveld de Roze Loper certificering.

‘Iedereen mag er zijn, dat is belangrijk’: Coming out day activiteiten

Vandaag is het Coming Out day. De Zaanse Regenboog heeft posters gemaakt, die hangen door heel Zaanstad. Zo ook in Erasmushuis en Guisveld. Marijke van Viegen: “We zullen de posters hier in huis op hangen én uitdelen in het klein aan onze medewerkers. Tevens hangt buiten locatie Erasmushuis weer de regenboogvlag te wapperen en wij organiseren in de middag een Regenboog Salon. Daar doen we met de bewoners een levensloopvragenspel, wat het gesprek over inclusiviteit op gang brengt.