Genieten van levensgrote Nachtwacht in Evean Guisveld

Koffie drinken met uitzicht op de Nachtwacht van Rembrandt of even helemaal opgaan in het verhaal achter het kunstwerk. Dat kan nu een week lang in Evean Guisveld. De bewoners en hun naasten kunnen vanaf 22 juli een week lang genieten van een levensgrote replica van het doek. Daarnaast ontvangen de bewoners van het Rijksmuseum ook een informatietasje met een ‘rondleiding’ en leuke achtergronden van de kunstenaar en zijn werk.

Jessica Zwart, Regiomanager: “Het is echt een heel indrukwekkend gezicht, de Nachtwacht in onze centrale hal! En ook heel spannend voor onze bewoners. Voor het kunstwerk hebben we zitjes gemaakt zodat ze echt even van het kunstwerk kunnen genieten en alle details bestuderen.”

De rondreizende Nachtwacht is een initiatief van het Rijksmuseum, in samenwerking met sponsor Philips. Omdat het voor ouderen lastig of niet mogelijk is om naar het Rijksmuseum te gaan, brengt het Rijksmuseum de Nachtwacht nu op locatie. Deze zomer gaat de levensgrote Nachtwacht naar dertig verpleeg- en verzorgingshuizen en seniorencomplexen door heel Nederland.

Op elke locatie blijft de Nachtwacht op een centrale plek een week te zien. Bij Evean heeft Guisveld de aftrap. Daarna komt de Nachtwacht ook te staan op de locaties Evean Eduard Douwes Dekker, Evean Oostergouw en Evean Henriette Roland Holst.