29jan

Inloop bij thuiszorg in Heiloo

Heb jij ervaring in de zorg of ben jij toe aan een nieuwe werkplek? Wil je kennismaken om te kijken of de zorg wat voor je is? Of ben je er een aantal jaren tussenuit geweest en wil je nu je oude zorgberoep weer oppakken? Kom dan koffiedrinken bij ons thuiszorgteam in Heiloo!

Datum en tijd: Woensdag 29 januari van 10.00-12.00 uur
Locatie: Holleweg 94, Heiloo

Tijdens deze inloop vertellen wij je graag over onze vacatures voor (wijkzieken)verzorgenden en over onze opleidingsmogelijkheden. We zien je graag op woensdag 29 januari!

"Je stapt elke keer in een andere wereld"

Verpleegkundige Judith vertelt waarom zij de overstap maakte naar de thuiszorg: "Ik heb jaren in een verzorgingshuis gewerkt. Ik ben de thuiszorg ingerold omdat ik op zoek was naar werk dat fysiek minder belastend was en ik wilde meer regelmaat. Als verpleegkundige kun je in de thuiszorg dagdiensten draaien, dat wilde ik graag. Van tevoren had ik een heel ander beeld van de thuiszorg, dacht dat het een beetje saai zou zijn. Via een oud-collega kwam ik in gesprek met een thuiszorgteam. Ik heb een ochtend meegelopen. Ik dacht gelijk: dit is iets voor mij! Ik kan nu, na 1,5 jaar in de thuiszorg wel zeggen: ik vind de thuiszorg echt fantastisch!"

Judith: "Wat ik zo bijzonder vind, is dat de zorg bij de cliënt thuis plaatsvindt, in zijn of haar eigen woonomgeving. Je bent te gast bij de cliënt en dat is heel anders dan in een zorginstelling. Ook kom je steeds in heel verschillende situaties: verschillende culturen, verschillende achtergronden. Mensen kijken anders tegen hygiëne of gastvrijheid aan, willen dat je je schoenen uit doet bij de voordeur of staan erop dat je dat stukje cake neemt. Je stapt letterlijk elke keer in een andere wereld. Dat maakt het werk afwisselend en interessant."

"Ik werk alleen, maar ik ben niet alleen"

Judith's collega Maartje (wijkziekenverzorgende) beaamt dit. Ook zij heeft de overstap gemaakt van werken in een verzorgingshuis naar de thuiszorg. "Het blijft bijzonder dat je in de thuisomgeving van mensen rondloopt. Laatst was ik bij een cliënt en toen vroeg ik: 'Mag ik even in uw kastje kijken of ik een handdoek kan vinden?' Toen zei hij: 'Mijn huis is nu ook even jouw huis.' Dat vond ik zo mooi. Wat ik het meest bijzonder vind in de thuiszorg is als cliënten in de terminale fase zijn. Het is zo fijn dat alle zorg gewoon thuis kan plaatsvinden! Je bouwt in korte tijd een band op met de familie, we vullen elkaar echt aan. En dat iemand dan thuis kan sterven, met zijn geliefden om zich heen én de veiligheid van verantwoorde zorg om hem heen, dat is goud waard."

Er wordt weleens gezegd dat werken in de thuiszorg eenzaam is. Maartje ervaart dat helemaal niet zo. "Ik zeg altijd: ik werk alleen, maar ik ben niet alleen. We zijn echt een team samen en er is altijd iemand om op terug te vallen. Daarnaast is er ook altijd goed contact met mantelzorgers, huisartsen of behandelaars. Ik vind het ook belangrijk om die relatie goed te houden en besteed daar ook aandacht aan. Nee, werken in de thuiszorg is zeker niet eenzaam!"

Kom langs op 29 januari a.s.

Wil jij kennismaken met medewerkers en meer weten over werken in de thuiszorg? Kom dan langs op 29 januari tussen 10 en 12 uur op de Holleweg 94, Heiloo. Zien we je dan?