Samen aan de kerstlunch

Op maandag 16 december hebben de cliënten van Evean Dagbesteding gezamenlijk geluncht bij De Tulp in Zaandam. Voor veel cliënten is het niet vanzelfsprekend om uit eten te gaan. Wij boden nu de gelegenheid om, samen met familielid/mantelzorger aan te schuiven bij de kerstlunch. Bijna 200 gasten hebben zich hiervoor opgegeven: een hele zaal vol!

Om zoveel mensen tegelijk te ontvangen zijn we op zoek gegaan naar een grote zaal in de Zaanstreek of Amsterdam. We kwamen uit bij De Tulp in Zaandam. De Tulp heeft de zaal en de dranken gratis aangeboden, omdat zij graag iets voor de ouderen wilden doen. Wij hebben hier graag gebruik van gemaakt.

De dag begon met feestelijke bubbels en amuses, gevolgd door een korte toespraak van Jenny van Hoorn, Manager Dagbesteding, waarin iedereen welkom werd geheten en prettige feestdagen werden gewenst. Daarna is er een modern kerstverhaal voorgelezen en kon met de lunch worden gestart. Harmonie Apollo zette kerstliedjes in en er werd uit volle borst mee gezongen.
Na de lunch ging de muziek, verzorgd door DJ Paul, op vol volume en gingen de beentjes van de vloer. Rolstoeldansen, polonaise, quickstep, country line; niets was te gek voor onze cliënten.

Mede dankzij de hulp van onze collega’s, in de bediening, garderobe, aan tafel en als kerstman is dit een onvergetelijke dag geworden voor de cliënten maar zeker ook voor onszelf.

“Wat fijn dat jullie dit allemaal voor ons hebben georganiseerd” is een veel gehoorde opmerking van onze cliënten. “Bedankt voor deze gezellige middag, die ik met mijn dochter heb kunnen beleven.”