Inloop Twiskehuis

Twiskehuis-1

Inloop Twiskehuis is een inloop,-informatie-, en ontmoetingscentrum. Onze drempel is laag voor mensen met (beginnende) dementie  of geheugenklachten, mantelzorgers en hun familie en vrienden. Er worden activiteiten georganiseerd en men kan er terecht voor mantelzorg ondersteuning en lotgenoten contact.

Niets moet, veel kan

Inloop Twiskehuis geeft mensen met geheugenklachten en hun naasten een plek en waar hun stem gehoord wordt. Zij zijn van harte welkom. Je kunt zonder afspraak de inloop binnen lopen. Het is een plek om samen naar toe te gaan en waar iedereen zichzelf kan en mag zijn.

Samen

Inloop Twiskehuis werkt niet met indicaties en dossiers. We doen het op onze eigen manier: samen met bezoekers! Met elkaar vormen we samen een levendig ontmoetingscentrum waar we met elkaar invulling geven aan de dag. We drinken een kopje koffie, trekken er op uit en hebben gesprekken met elkaar. De gezamenlijke lunch is het centrale punt van de dag. Samen doen we boodschappen en dekken we de tafel. U bent van harte welkom om mee te doen en mee te eten. Ook vinden er activiteiten plaats, daarbij ligt de nadruk op wat men nog wel kan. Afhankelijk van uw interesses en mogelijkheden kunt u aansluiten bij bestaande activiteiten of komen we samen tot nieuwe infinitieven.

Mantelzorgers

Voor mantelzorgers is Inloop Twiskehuis ook een plek om ervaringen uit te wisselen en steun te vinden bij elkaar. Veel mantelzorgers zijn betrokken bij de zorg voor mensen met dementie. Naast mooie en warme ervaringen kan die zorg ook zwaar voelen en twijfels of vragen oproepen. Dan kan het fijn zijn om lotgenoten te ontmoeten. Mensen die weten ‘ hoe het voelt’, die weten wat je tegen komt en waar je voor kan komen te staan. Lotgenoten die zelf ook antwoorden zoeken op lastige vragen of misschien al een paar antwoorden hebben gevonden om zich staande te houden. Onder leiding van een ervaren gespreksleider komen uiteenlopende onderwerpen aan de orde. De lotgenotengroep is een opengroep, waar mantelzorgers naar eigen behoefte aan deel kunnen nemen. De gesprekken vinden in vertrouwen plaats.

Multicultureel

De bezoekers van het inloophuis met verschillende culturele achtergronden, zijn ook van harte welkom in Inloop Twiskehuis. Hierdoor heeft Inloop Twiskehuis kennis over beleving en omgaan met taboe en schaamte over dementie bij verschillende culturele gemeenschappen. Daarnaast worden er trainingen gegeven om mensen te leren de eerste signalen van dementie te herkennen en welke stappen zij dan kunnen ondernemen.

Openingstijden

Kom naar het Inloop Twiskehuis in Tuindorp – Oostzaan. Dit kan iedere dinsdag, vrijdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Locatie

Inloop Twiskehuis is gelegen aan de Watermanstraat 2. Met buslijn 35 of 37 vanaf Amsterdam Centraal stapt u makkelijk uit bij halte Meteorenweg of Kometensingel. Met eigen vervoer is er mogelijkheid tot vrij parkeren.

Contact

Inloop Twiskehuis
Watermanstraat 2
1033 AN Amsterdam

Tel: 06-82 51 61 45
E-mail: inlooptwiskehuis@evean.nl