Evean Recura

Revalideren op hoog niveau

Introductie

Gaat u revalideren, bijvoorbeeld vanwege een nieuwe heup of na een ziekte? Dan wilt u de beste zorg en behandeling in een prettige omgeving. U wilt weten wat er gaat gebeuren, wie dit gaat doen en waarom wij daar goed in zijn. Bij Evean Recura bent u in goede handen. We staan zeven dagen per week, dag en nacht, voor u klaar. Evean Recura is gevestigd in de zorgboulevard naast het Zaans Medisch Centrum. Na een operatie kunt u hier snel revalideren in een prettige, comfortabele omgeving dichtbij het ziekenhuis.  

Bezoektijden
Wij begrijpen dat revalidanten graag familie en bekenden blijven zien, als zij zijn opgenomen binnen Evean Recura.

We verwelkomen bezoekers dan ook van harte. Wel volgens de bezoektijden en bellen kan na 10.00 uur in de ochtend.  

De huidige bezoektijden zijn:

 • 10:30 tot 12:00 uur
 • 13:30 tot 16:30 uur
 • 19:00 tot 19:45 uur

 

Onze zorg en behandelingen

U kunt bij Evean Recura revalideren na een ingrijpende operatie (zoals een nieuwe heup, knie of schouder), bij benauwdheidsklachten (COPD),  botbreuk, hartfalen of zware medische ingreep. Na verblijf kunt u, als dit nodig is, thuis verder revalideren.

Van ziekenhuis naar Evean Recura

Na opname in het ziekenhuis wordt u overgebracht naar Evean Recura. Bezoek is altijd welkom. Het behandelteam stelt samen met u een revalidatieplan op. Wat wilt u graag weer kunnen? Denk aan lopen, naar het toilet gaan of een hobby uitoefenen. Samen spreken we de behandeldoelen af.

Welke zorg en behandeling bieden wij aan

U wordt behandeld door een team zorgverleners onder leiding van de specialist ouderengeneeskunde. Zij werken nauw met elkaar samen. Het behandelteam bestaat uit:

 • Verpleegkundigen, verzorgenden en helpenden
 • Specialist ouderengeneeskunde
 • Basisartsen ouderengeneeskunde
 • Specialistisch verpleegkundigen
 • Diëtist
 • Fysiotherapeut
 • Oefentherapeut
 • Ergotherapeut
 • Psycholoog
 • Psychomotorisch therapeut
 • Logopedist
 • Maatschappelijk werker
 • Geestelijke verzorging

Afronden revalidatie en nazorg

De revalidatie wordt wekelijks met u en het behandelteam geëvalueerd. Tijdens deze evaluatie wordt er bekeken hoe de revalidatie gaat en welke doelen er nog behaald moeten worden voordat u naar huis kunt. Het is ook mogelijk thuis te revalideren. De therapieën worden dan zowel thuis als bij Evean aangeboden. Dit heet ambulante revalidatie. Het is de bedoeling is dat u na de revalidatie weer naar uw eigen woonomgeving gaat. Eventueel regelen we thuiszorg.

Virtuele rondleiding

Wilt u alvast op uw gemak een kijkje nemen in onze locatie? Volg dan de virtuele rondleiding via onderstaande video waarin een Evean collega u meeneemt door Evean Recura.

Wat kost revalidatie?

Revalidatie bij Evean Recura valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). De zorgverzekeraar vergoedt de kosten als de revalidatie aansluit op een ziekenhuisopname in verband met medisch-specialistische zorg en deze start vanuit een verpleeglocatie (o.a. Evean Recura). Deze regeling heet geriatrische revalidatiezorg (GRZ). Evean heeft met nagenoeg alle verzekeraars een contract afgesloten waardoor alle kosten rechtstreeks gedeclareerd zullen worden bij uw verzekeraar. U heeft daar geen omkijken naar. Dit geldt niet voor de verzekeraars waar Evean geen contract mee heeft afgesloten; Aevitea (Eucare) en Eno. Voor 2024 verwacht Evean met de in 2023 gecontracteerde zorgverzekeraars een contract af te sluiten. Op dit moment is Evean nog in onderhandeling met de zorgverzekeraars.

Over ons

Expert zijn en blijven

Evean wil samen met het Zaans Medisch Centrum expert in revalidatie zijn én blijven. Daarom steken we veel tijd en energie in onderzoek hoe revalidatiezorg beter kan. Daarvoor werken we nauw samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het VUmc in Amsterdam. Ook betrekken we ervaringen van cliënten in de ontwikkeling en verbetering van onze geriatrische revalidatie.

Comfort en sfeer

Als u revalideert bij Evean Recura revalideert u op hoog niveau. Er zijn moderne revalidatie ruimtes en is er veel aandacht voor sfeer en ontspanning. U hebt een moderne eigen kamer met douche en toilet en er is een restaurant waar verse maaltijden worden gekookt. Hier zijn ook volop mogelijkheden voor mensen met een speciaal dieet.

Er is veel kleur gebruikt in de inrichting van Evean Recura, deze staat voor ‘tot bloei komen’. Bloei staat voor kracht, ontwikkeling en groei. In deze omgeving brengen we vertrouwen en zekerheid voor de cliënt, zodat ze zich hier thuis voelen.

De juiste voeding

Voeding speelt een belangrijke rol in het revalidatieproces van Evean Recura. Begin 2020 werd een onderzoek naar de rol van eiwitrijke voeding succesvol afgerond en geimplementeerd. Meer weten over onze visie op de rol van voeding bij het revalidatieproces? Lees verder.