Recura Revalidatie

Revalideren op hoog niveau met Evean en Zaans Medisch Centrum

Introductie

Gaat u revalideren, bijvoorbeeld vanwege een nieuwe heup of na een ziekte? Dan wilt u de beste zorg en behandeling in een prettige omgeving. U wilt weten wat er gaat gebeuren, wie dit gaat doen en waarom wij daar goed in zijn. Bij Recura Revalidatie bent u in goede handen. Recura Revalidatie is een samenwerking tussen Evean en Zaans Medisch Centrum en levert kortdurende revalidatiezorg voor ouderen. Hier komt medische- en revalidatie expertise van ZMC en Evean samen. We staan zeven dagen per week, dag en nacht, voor u klaar. Recura Revalidatie is gevestigd in de zorgboulevard naast het Zaans Medisch Centrum. Na een operatie kunt u hier snel revalideren in een prettige, comfortabele omgeving dichtbij het ziekenhuis.  

 

Private Dining

In deze tijd met Corona is het gemis van familie en sociale contacten voor revalidanten op Recura ook voelbaar, ondanks dat bezoek op Recura nog altijd dagelijks mogelijk is op de kamer van de revalidant. Uit eten gaan samen met je naaste is heerlijk, maar dat is nu met alle maatregelen al geruime tijd niet mogelijk. Ook het restaurant in Recura is gesloten. Op dit moment is het Private Dining arrangement door de geldende maatregelen helaas niet mogelijk. We hopen dat dit binnenkort weer mogelijk is.

 

Aangepaste bezoekersregeling 01-02-2021:

 • Elke revalidant mag dagelijks maximaal 1 bezoekers ontvangen mits deze bezoeker geen corona gerelateerde klachten heeft of in quarantaine behoort te zijn;

 • Bezoektijden zijn vanaf 17 december 2020: dagelijks van 10.30 uur tot 11.30 uur, 13.30-16.30 uur en van 19.00 – 20.00 uur;

 • De revalidatie gaat voor op het bezoek. Wilt u daar rekening mee houden. Therapietijden zijn zichtbaar op het whiteboard op de kamer en zijn bekend bij de receptioniste;

 • De revalidanten zijn vrij om naar buiten te gaan als zij dat wensen. Maar dienen dan ook een mondmasker te dragen. Daarbij geldt ook dat zij 1,5 meter afstand dienen te houden tot andere personen. Zij brengen anders niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook de andere revalidanten en het personeel;

 • Het bezoek vindt alleen plaats op de kamer van de revalidant;

We verzoeken u om ons van te voren te bellen om een bezoek aan te melden. Dit kan op telefoonnummer 088-3833055.
Wilt u meer informatie over de aangepaste bezoekersregeling informeert u dan bij de receptie.

 

Onze zorg en behandelingen

U kunt bij Recura Revalidatie revalideren na een ingrijpende operatie (zoals een nieuwe heup, knie of schouder), bij benauwdheidsklachten (COPD),  botbreuk, hartfalen of zware medische ingreep. Na verblijf kunt u, als dit nodig is, thuis verder revalideren.

Van ziekenhuis naar Recura Revalidatie

Na opname in het ziekenhuis wordt u overgebracht naar Recura Revalidatie. Bezoek is altijd welkom. Het behandelteam stelt samen met u een revalidatieplan op. Wat wilt u graag weer kunnen? Denk aan lopen, naar het toilet gaan of een hobby uitoefenen. Samen spreken we de behandeldoelen af.

Welke zorg en behandeling bieden wij aan

U wordt behandeld door een team zorgverleners onder leiding van de specialist ouderengeneeskunde. Zij werken nauw met elkaar samen. Het behandelteam bestaat uit:

 • Verpleging en verzorging
 • Fysiotherapeut
 • Oefentherapeut
 • Ergotherapeut
 • Psycholoog
 • Psychomotorisch therapeut
 • Maatschappelijk werker
 • Logopedist

Afronden revalidatie en nazorg

De revalidatie wordt wekelijks met u en het behandelteam geëvalueerd. Tijdens deze evaluatie wordt er bekeken hoe de revalidatie gaat en welke doelen er nog behaald moeten worden voordat u naar huis kunt. Het is ook mogelijk thuis te revalideren. De therapieën worden dan zowel thuis als bij Evean aangeboden. Dit heet ambulante revalidatie. Het is de bedoeling is dat u na de revalidatie weer naar uw eigen woonomgeving gaat. Eventueel regelen we thuiszorg.

Virtuele rondleiding

Wilt u alvast op uw gemak een kijkje nemen in onze locatie Recura? Volg dan de virtuele rondleiding via onderstaande video waarin een Evean collega u meeneemt door Recura.

Wat kost revalidatie?

Revalidatie bij Recura Revalidatie valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). De zorgverzekeraar vergoedt de kosten als de revalidatie aansluit op een ziekenhuisopname in verband met medisch-specialistische zorg en deze start vanuit een verpleeglocatie (o.a. Recura Revalidatie). Deze regeling heet geriatrische revalidatiezorg (GRZ). Evean heeft met alle verzekeraars een contract afgesloten waardoor alle kosten rechtstreeks gedeclareerd zullen worden bij uw verzekeraar. U heeft daar geen omkijken naar.

Over ons

Expert zijn en blijven

Evean wil samen met het Zaans Medisch Centrum expert in revalidatie zijn én blijven. Daarom steken we veel tijd en energie in onderzoek hoe revalidatiezorg beter kan. Daarvoor werken we nauw samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het VUmc in Amsterdam. Ook betrekken we ervaringen van cliënten in de ontwikkeling en verbetering van onze geriatrische revalidatie.

Comfort en sfeer

Als u revalideert bij Recura Revalidatie revalideert u op hoog niveau. Er zijn moderne revalidatie ruimtes en is er veel aandacht voor sfeer en ontspanning. U hebt een moderne eigen kamer met douche en toilet en er is een restaurant waar verse maaltijden worden gekookt. Hier zijn ook volop mogelijkheden voor mensen met een speciaal dieet.

Er is veel kleur gebruikt in de inrichting van Recura Revalidatie, deze staat voor ‘tot bloei komen’. Bloei staat voor kracht, ontwikkeling en groei. In deze omgeving brengen we vertrouwen en zekerheid voor de cliënt, zodat ze zich hier thuis voelen.

De juiste voeding

Voeding speelt een belangrijke rol in het revalidatieproces van Recura Revalidatie. Begin 2020 werd een onderzoek naar de rol van eiwitrijke voeding succesvol afgerond en geimplementeerd. Meer weten over onze visie op de rol van voeding bij het revalidatieproces? Lees verder.