Recura Revalidatie

Revalideren op hoog niveau met Evean en Zaans Medisch Centrum

Introductie

Gaat u revalideren, bijvoorbeeld vanwege een nieuwe heup of na een ziekte? Dan wilt u de beste zorg en behandeling in een prettige omgeving. U wilt weten wat er gaat gebeuren, wie dit gaat doen en waarom wij daar goed in zijn. Bij Recura Revalidatie bent u in goede handen. Recura Revalidatie is een samenwerking tussen Evean en Zaans Medisch Centrum en levert kortdurende revalidatiezorg voor ouderen. Hier komt medische- en revalidatie expertise van ZMC en Evean samen. We staan zeven dagen per week, dag en nacht, voor u klaar. Recura Revalidatie is gevestigd in de zorgboulevard naast het Zaans Medisch Centrum. Na een operatie kunt u hier snel revalideren in een prettige, comfortabele omgeving dichtbij het ziekenhuis.  

Private Dining
In deze tijd met Corona is het gemis van familie en sociale contacten voor revalidanten op Recura ook voelbaar, ondanks dat bezoek op Recura nog altijd dagelijks mogelijk is op de kamer van de revalidant. Uit eten gaan samen met je naaste is heerlijk, maar dat is nu met alle maatregelen al geruime tijd niet mogelijk. Ook het restaurant in Recura is gesloten. Op dit moment is het Private Dining arrangement door de geldende maatregelen helaas niet mogelijk. We hopen dat dit binnenkort weer mogelijk is.

Bezoek op Recura met ingang van maandag 25 september 2021

Aantal bezoekers per dag en bezoektijden

 • Er is geen maximum gesteld aan het aantal bezoekers per dag per cliënt, echter ivm de beperkte ruimte op de kamers van Recura: maximaal 2 bezoekers per bezoek moment op de kamer van de revalidant  mits deze bezoekers geen coronagerelateerde klachten heeft of in quarantaine behoort te zijn; Kinderen onder de 12 jaar worden hierin niet meegerekend en zijn altijd welkom op genoemde bezoektijden, onder begeleiding van minimaal 1 volwassene.
 • Bezoektijden zijn dagelijks van 10.30 uur tot 12.00 uur, 13.30-16.30 uur en van

19.00 – 20.00 uur;

 • De revalidanten zijn vrij om naar buiten te gaan als zij dat wensen.
 • We stimuleren een ieder om vooral niet op de kamer te blijven maar bv naar het restaurant te gaan van Recura, of in de nabije omgeving of maak samen een wandeling in de omgeving van Recura. Hier is geen maximum aantal bezoekers van toepassing.
 • Het is vanaf 27 september mogelijk dat revalidanten buitenom de maaltijden, indien gewenst ook met bezoek tijdens bovengenoemde bezoektijden , gebruik kunnen maken van het restaurant op de 3e etage.  Voor revalidanten is koffie en thee gratis in het restaurant.
 • Bezoek komt via de ingang van de Zorgboulevard met de trap of de lift naar de 3e etage, waar u wordt ontvangen door een receptioniste van Recura, en deze zal zorgdragen dat u gebruik kunt maken van de lift naar de 4e of 5e etage.
 • In deze tijden is bezoek natuurlijk extra waardevol. Wel willen we u vragen om bij het plannen van uw bezoek rekening te houden met de momenten waarop wij therapie geven. De therapietijden zijn te vinden op het whiteboard op de kamer van de revalidant of u kunt de receptioniste benaderen om dit na te vragen.

Wanneer er een nieuwe besmetting optreedt, kan het zijn dat de bezoekregeling wordt aangepast.

Bij calamiteiten en bijzondere familieaangelegenheden kunnen naasten met de manager of arts maatwerk afspraken maken over uitzonderingen in zowel aantal bezoekers als de bezoektijd.

Restaurant gebruik:
Alle revalidanten gaan 3x daags voor het ontbijt, de lunch en het diner naar het restaurant op de 3e etage. Dit is een waardevolle en belangrijke stap in het revalidatieproces om 3x daags naar het restaurant te gaan. Om het maximaal aantal personen in de ruimte te kunnen waarborgen, zijn onderstaande afspraken opgesteld:

Ontbijt: vanaf 8.00 uur
Lunch:
Recura 4
Cluster 1+2 om 12 uur, cluster 3+4 om 12.30 uur             
Recura 5

Cluster 1+2 om 12.45 uur, cluster 3+4 om 13.00 uur

Diner:  
Recura 4:
Cluster 1+2 om 17.15 uur en cluster 3+4 om 17.30 uur
Recura 5:
Cluster 1+2 om 17.45 uur en cluster 3+4 om 18.00 uur

 • U gaat indien dit zelfstandig lukt, op de afgesproken tijd voor de maaltijden naar het restaurant. Indien dit nog niet zelfstandig lukt, zullen onze medewerkers u begeleiden.
 • Alleen indien u in quarantaine bent of te ziek bent om naar het restaurant te gaan, kunt u gebruik maken van room service en wordt de maaltijd op uw kamer geserveerd.
 • Het is vanaf 27 september 2021 mogelijk dat revalidanten buitenom de maaltijden, indien gewenst ook gebruik kunnen maken van het restaurant. Tijdens bezoektijden kunt u samen met uw bezoek gebruik maken van het restaurant.

 Voor revalidanten is koffie en thee gratis in het restaurant.

 • De medewerker van het restaurant neemt bij u aan de tafel uw bestelling op, en komt de bestelling aan uw tafel brengen. Het is (nog) niet mogelijk om zelfstandig langs het buffet te lopen en u keuze te maken.

Kapper en pedicure:
Afspraken binnen Recura zijn mogelijk mits deze plaats vinden op de kamer van de revalidant. U kunt via de zorgmedewerkers of receptie medewerkers van Recura een afspraak met kapper en/of pedicure maken, indien de revalidant niet in quarantaine is. De kapper en pedicure dragen een mondneusmasker tijdens de behandeling.

We zijn verheugd dat we deze stap in versoepelingen kunnen inzetten, want dit biedt onze revalidanten meer bewegingsvrijheid en meer sociale contacten wat uiteraard van groot belang is voor een goede revalidatie. We hopen dat we in de nabije toekomst stap voor stap verder kunnen gaan uitbreiden met versoepelingen. Met uw medewerking gaat dit vast lukken.

Vanzelfsprekend houden wij alle ontwikkelingen rondom corona in Nederland en op Recura nauwlettend in de gaten en passen onze maatregelen hier zo nodig op aan.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wensen u een prettig verblijf en/of bezoek. Indien u nog vragen of suggesties heeft ten aanzien van de corona maatregelen op Recura, dan vernemen wij die graag van u.

Onze zorg en behandelingen

U kunt bij Recura Revalidatie revalideren na een ingrijpende operatie (zoals een nieuwe heup, knie of schouder), bij benauwdheidsklachten (COPD),  botbreuk, hartfalen of zware medische ingreep. Na verblijf kunt u, als dit nodig is, thuis verder revalideren.

Van ziekenhuis naar Recura Revalidatie

Na opname in het ziekenhuis wordt u overgebracht naar Recura Revalidatie. Bezoek is altijd welkom. Het behandelteam stelt samen met u een revalidatieplan op. Wat wilt u graag weer kunnen? Denk aan lopen, naar het toilet gaan of een hobby uitoefenen. Samen spreken we de behandeldoelen af.

Welke zorg en behandeling bieden wij aan

U wordt behandeld door een team zorgverleners onder leiding van de specialist ouderengeneeskunde. Zij werken nauw met elkaar samen. Het behandelteam bestaat uit:

 • Verpleging en verzorging
 • Fysiotherapeut
 • Oefentherapeut
 • Ergotherapeut
 • Psycholoog
 • Psychomotorisch therapeut
 • Maatschappelijk werker
 • Logopedist

Afronden revalidatie en nazorg

De revalidatie wordt wekelijks met u en het behandelteam geëvalueerd. Tijdens deze evaluatie wordt er bekeken hoe de revalidatie gaat en welke doelen er nog behaald moeten worden voordat u naar huis kunt. Het is ook mogelijk thuis te revalideren. De therapieën worden dan zowel thuis als bij Evean aangeboden. Dit heet ambulante revalidatie. Het is de bedoeling is dat u na de revalidatie weer naar uw eigen woonomgeving gaat. Eventueel regelen we thuiszorg.

Virtuele rondleiding

Wilt u alvast op uw gemak een kijkje nemen in onze locatie Recura? Volg dan de virtuele rondleiding via onderstaande video waarin een Evean collega u meeneemt door Recura.

Wat kost revalidatie?

Revalidatie bij Recura Revalidatie valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). De zorgverzekeraar vergoedt de kosten als de revalidatie aansluit op een ziekenhuisopname in verband met medisch-specialistische zorg en deze start vanuit een verpleeglocatie (o.a. Recura Revalidatie). Deze regeling heet geriatrische revalidatiezorg (GRZ). Evean heeft met alle verzekeraars een contract afgesloten waardoor alle kosten rechtstreeks gedeclareerd zullen worden bij uw verzekeraar. U heeft daar geen omkijken naar.

Over ons

Expert zijn en blijven

Evean wil samen met het Zaans Medisch Centrum expert in revalidatie zijn én blijven. Daarom steken we veel tijd en energie in onderzoek hoe revalidatiezorg beter kan. Daarvoor werken we nauw samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het VUmc in Amsterdam. Ook betrekken we ervaringen van cliënten in de ontwikkeling en verbetering van onze geriatrische revalidatie.

Comfort en sfeer

Als u revalideert bij Recura Revalidatie revalideert u op hoog niveau. Er zijn moderne revalidatie ruimtes en is er veel aandacht voor sfeer en ontspanning. U hebt een moderne eigen kamer met douche en toilet en er is een restaurant waar verse maaltijden worden gekookt. Hier zijn ook volop mogelijkheden voor mensen met een speciaal dieet.

Er is veel kleur gebruikt in de inrichting van Recura Revalidatie, deze staat voor ‘tot bloei komen’. Bloei staat voor kracht, ontwikkeling en groei. In deze omgeving brengen we vertrouwen en zekerheid voor de cliënt, zodat ze zich hier thuis voelen.

De juiste voeding

Voeding speelt een belangrijke rol in het revalidatieproces van Recura Revalidatie. Begin 2020 werd een onderzoek naar de rol van eiwitrijke voeding succesvol afgerond en geimplementeerd. Meer weten over onze visie op de rol van voeding bij het revalidatieproces? Lees verder.