Bij hydrotherapie doet u oefeningen in een loop- of oefenbad met warm water. In het water kunt u meer oefeningen doen dan wanneer u op uw benen staat. U leert uw gewrichten op de juiste manier gebruiken, zodat de pijn minder wordt of weggaat.

Voor wie is hydrotherapie?

Hydrotherapie is voor mensen:

  • met pijnklachten in spieren en gewrichten. Bijvoorbeeld door fibromyalgie, artrose of chronische pijn.
  • met een gebroken been, nieuwe heup of knie
  • met een CVA
  • die minder mobiel zijn of rolstoel gebonden (door een dwarslaesie)
  • met hartkwalen (indien goedkeuring is gegeven door de cardioloog)
  • met reuma, artrose, MS en andere spierziekten

 

Door de opwaartse druk van het water neemt de belasting op de benen af. U kunt uw looptechnieken oefenen zonder dat u uw benen of gewrichten overbelast.

Hoe gaat de behandeling?

Hydrotherapie is een manier om uw klacht op de te lossen of te verminderen op het moment dat dit uit het water niet meer lukt. Bij een therapie behandeling in het hydrobad wordt een behandelplan opgesteld en gekeken of de client in kwestie in aanmerking komt voor een behandeling in het water. Het is niet vanzelfsprekend dat iemand met een verwijzing voor hydro ook het bad in gaat. We kijken altijd naar de beste behandeling. Dit kan ook betekenen dat we een combinatie maken van therapie in de zaal/kamer en het bad. Als de doelen van de behandeling bereikt zijn stopt de therapie. Het algemene doel is om uiteindelijk de klachten op het droge te verminderen. Mocht iemand het dan toch voor de ontspanning nog prettig vinden verder te gaan kunnen ze zich aanmelden voor de hydrofitness.