Personenalarmering

'Toen ik uitgleed, was mijn dochter binnen een kwartier bij me'

Introductie

Woont u thuis maar voelt u zich niet altijd veilig of zeker? Bent u bijvoorbeeld bang om te vallen? Met personenalarmering is er met één druk op de knop iemand bij u. U kunt 24 uur per dag alarm slaan.

Wat is personenalarmering?

Personenalarmering is een persoonlijke alarmdienst. Bent u gevallen of voelt u zich niet goed worden? Dan roept u hulp in. Een medewerker van de zorgcentrale stuurt zo snel mogelijk iemand naar u toe.

Hoe werkt personenalarmering?

U krijgt een draadloze drukknop in de vorm van een halszender of armband. Gebeurt er iets, dan drukt u op de knop. U krijgt gelijk contact met een medewerker van de Zorgcentrale. Hij of zij waarschuwt iemand uit uw omgeving die zo snel mogelijk naar u toekomt.

Wat wordt er thuis geplaatst?

U krijgt een drukknop, een alarmapparaat en een sleutelkluisje. Dit sleutelkluisje wordt buitenshuis geplaatst. Hierin zit de sleutel waarmee uw familielid, bekende of zorgprofessional in geval van nood naar binnen kan. De code van dit kluisje is alleen bij de zorgcentrale bekend. Start u met personenalarmering, dan doet u samen met de installateur een proefmelding. Zo weet u zeker dat de personenalarmering werkt.

Wat kost personenalarmering?

U betaalt een vast bedrag per maand voor personenalarmering. Daarnaast betaalt u eenmalig voor de installatie/ aansluitkosten en het sleutelkluisje. Mogelijk vergoedt uw zorgverzekeraar een deel van de kosten. Vraag hiernaar bij uw zorgverzekeraar. De kosten voor de professionele alarmopvolging betaalt u achteraf of worden vergoed vanuit uw indicatie.