U woont graag thuis, maar heeft wel ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld omdat u net uit het ziekenhuis komt en nog niet op de been bent. Of omdat u door ouderdom of ziekte niet meer alles zelf kunt. Het is dan fijn als mantelzorgers u helpen. Is mantelzorg niet voldoende of niet mogelijk? Dan bekijken we samen welke zorg u nodig heeft om prettig en veilig thuis te wonen.

Heeft u een acute zorgvraag voor verpleging of persoonlijke verzorging? Bel dan 0900 98 97 (€ 0,10 p/m, dag en nacht bereikbaar)

Wat is thuiszorg?

Thuiszorg is verzorging en verpleging in uw eigen huis. In samenwerking met u en uw partner of mantelzorger bekijken we welke aanvullende hulp u nodig heeft. Voor de een is wat lichte hulp bij het opstaan, wassen en aankleden voldoende. De ander heeft meer verpleegkundige zorg nodig. De zorgmedewerker helpt u dan bijvoorbeeld met insuline spuiten, blaasspoelen, medicijnen innemen of stoma- en wondverzorging.

Verzorging

De (wijk)verpleegkundige en/of verzorgende onderzoekt samen met u of u door middel van een hulpmiddel sommige dagelijkse handelingen nog zelf kunt doen. Indien dit niet kan, helpt de verzorgende u. Denk bijvoorbeeld aan opstaan en naar bed gaan, wassen, douchen, aankleden, naar het toilet gaan, steunkousen uit- en aantrekken en medicijnen innemen.

Verpleging

Kunt u niet meer voor uzelf zorgen door een ziekte? Dan komt de verzorgende of verpleegkundige aan huis. De verzorgende of verpleegkundige helpt bijvoorbeeld met stomazorg, wondverzorging, pijnbestrijding, medicijnen geven, insuline spuiten of blaasspoelen. Er is ook specialistische zorg, zoals bij diabetes, kanker of COPD/astma.