De maatschappij vliegt naar binnen bij het Eduard Douwes Dekkerhuis.

Afgelopen zondagavond  was in het NOS journaal te zien hoe medewerkers en bewoners van het Evean Eduard Douwes Dekkerhuis  zorgen voor een warme landing voor KLM medewerkers die tijdelijk niet kunnen vliegen. 

Een prachtig voorbeeld van een initiatief van een mantelzorger, ondersteund door Evean, waarbij de hulp van en naar beide zijden gaat; meer mooie momenten en extra aandacht voor bewoners. Versterking voor onze hardwerkende Evean medewerkers in het geven van zorg en aandacht. Maar ook een fijne plek voor KLM’ers die midden in de maatschappij kunnen doen waar zij zo goed in zijn, wanneer ze dat tijdelijk niet in de lucht kunnen. Met beide voeten op de grond als vrijwilliger in het Evean Eduard Douwes Dekkerhuis in Amsterdam Noord. 

Een samenwerking waarbij het er niet toe doet of je professional bent, of zorgvrager. Echt contact is wat hier het verschil maakt voor alle betrokken partijen. Bewoners en medewerkers geeft het een blik naar buiten en contact met KLM collega’s; we leren van én met elkaar en het is vooral de maatschappelijke waarde die voelbaar is. We kijken naar wat iemand wél kan in plaats van de focus te leggen op de beperkingen. 

Plaatsvervangende trots is wat ik voel bij zo’n mantelzorger en zoveel ondernemend plezier van onze mensen. Dank jewel Stella (O’Sullivan). 

De aflevering terugkijken, of zelfs nog een keer zien? 
Link naar journaal uitzending.  
Link naar online artikel NOS.