Werken in de zorg was mijn droom. En die droom is uitgekomen

Daniëlle Bakker is blij met haar combibaan

Daniëlle Bakker (32) werkt sinds november 2022 bij zorglocatie Evean Festina Lente in Assendelft. Ze heeft daar niet één, maar zelfs twee banen: helpende en welzijnsmedewerker. “Juist die combinatie spreekt me aan. In de ochtend werk ik van 7.00 tot 11.00 uur als helpende. Daarna switch ik en maak ik deel uit van team Welzijn tot 16.30 uur. Ik zorg niet alleen graag, maar maak ook graag een praatje met bewoners. Ik ben oprecht geïnteresseerd in mensen.”

Veel te leuk

Daniëlle vervolgt: “Het is fijn dat Evean mij de kans geeft om beide functies te vervullen. In totaal werk ik 28 uur per week. Voor de functie helpende ben ik nog in opleiding. Daar ben ik in februari mee begonnen en dat duurt twee jaar. Evean biedt daarbij ondersteuning. Dus dat is mooi. Natuurlijk is het weer even wennen om in de schoolbanken te zitten, maar het kost me niet al te veel tijd per week. Uiteindelijk wil ik geen keuze hoeven te maken. Wat mij betreft, blijf ik actief in beide functies. Dus ook als ik mijn diploma helpende op zak heb, en dat gaat zeker lukken. Ik vind allebei de banen gewoon veel te leuk. In die zin heb ik echt 0,0 spijt dat ik het tankstation en de pakketbezorging vaarwel heb gezegd. De zorg is het helemaal voor mij. Zoals het nu gaat, is prima. Ik zou niet anders meer willen.”

 De zorg is het helemaal voor mij. Zoals het nu gaat, is prima. Ik zou niet anders meer willen.

Helpen en activiteiten organiseren

Als helpende ondersteunt Daniëlle bewoners met allerlei alledaagse zorgtaken die ze niet meer helemaal zelf kunnen uitvoeren, zoals helpen bij het opstaan, aan- en uitkleden, eten, wassen en naar het toilet gaan. “En als welzijnsmedewerker zorg ik ervoor dat bewoners een prettige dagbesteding hebben. Door een praatje met ze te maken, spelletjes te doen of activiteiten te organiseren”, zegt Daniëlle. “Zo zijn we pas geleden met enkele bewoners naar een tuincentrum gegaan. Dan zie je mensen echt genieten en opfleuren. Nou, daar word ik dan ook helemaal blij van.”

Dankbaar werk

“Het leuke is dat ik zelf ook ideeën kan aandragen voor activiteiten, zoals een Amsterdamse week of een gezellige pubquiz. Tja, en praten vind ik soms het allerleukst. Zo leuk, dat collega’s wel eens zeggen; het mag nu wel even wat minder. Hahaha. Maar dat was vooral in het begin. Dan ben je nog een beetje zoekende. Het gaat erom de juiste balans te vinden tussen zorg en welzijn. En die balans krijgt steeds beter vorm.  Het contact met collega’s is ook leuk. We vormen echt een hecht team en weten wat we aan elkaar hebben. Het is mooi om zulk dankbaar werk te mogen doen. ”