Verzorgd Wonen in Westerwatering, in Zaandam
Voormalig verzorgingshuis Westerwatering is omgevormd tot een locatie voor Verzorgd Wonen. Verzorgd Wonen is een combinatie van zelfstandig wonen, thuiszorg en ondersteunende diensten. U woont zelfstandig, in uw eigen appartement, maar wel met de zorg en diensten van Evean dichtbij én in nabijheid van de andere bewoners.
Westerwatering ligt in een groene omgeving in Zaandam, aan het water en midden in de wijk. In de buurt is een overdekt winkelcentrum, tandarts en apotheek. De bushalte is voor de deur.

Wat is Verzorgd Wonen?

U huurt een appartement bij Evean in Westerwatering.
Bij de huur van het appartement zit een basispakket aan diensten. Dit pakket bestaat onder meer uit een aantal warme maaltijden en koffie en thee in het restaurant, ophalen van uw huisvuil, eenvoudige klusjes in huis en korting op activiteiten. Overdag is er een medewerker in huis, dat geeft een veilig gevoel. Zo nodig of indien gewenst, maakt u gebruik van andere diensten tegen betaling. In Westerwatering kan u gemakkelijk in contact komen met de andere bewoners. Woont u in Westerwatering, dan woont u geheel zelfstandig. Maar niet alleen!
Om in aanmerking te komen voor een woning in Westerwatering, heeft u een indicatie voor minimaal 10 uur verpleging of verzorging (thuiszorg) per maand nodig. Daarnaast mag uw inkomen niet hoger zijn dan € 36.165 (prijspeil per 1/1/2017).

Wonen met hulp en ondersteuning
Veel van onze diensten zijn inbegrepen in het basispakket. Het basispakket van Verzorgd Wonen biedt u bijvoorbeeld een aantal warme maaltijden en koffie en thee in het restaurant. Ook op de andere dagen bent u natuurlijk in het restaurant welkom. Daarnaast bieden de vele activiteiten voor ieder wat wils, wordt u geholpen met eenvoudige klusjes in huis en wordt uw huisvuil opgehaald. Voor de diensten die niet onderdeel zijn van het basispakket betaalt u apart. Mist u een dienst? Dan gaan wij graag met u in gesprek om te kijken hoe wij dit kunnen organiseren.

Ruimte voor ontmoeting

Zo lang en prettig mogelijk zelfstandig wonen. Dát is het uitgangspunt. Maar soms valt dat niet mee. Alleen moeten eten, minder mobiel zijn, afhankelijk zijn van iemand anders, niet makkelijk onder de mensen komen. Wie in Westerwatering woont is nog wél zelfstandig, maar niet alleen. Zo is de maaltijd een belangrijk moment van de dag, want samen kunnen eten biedt een goede gelegenheid om anderen te ontmoeten. Op de begane grond vindt u ons sfeervolle restaurant waar onze kok een smakelijk en afwisselend 3-gangen diner serveert, afgestemd op uw dieet of wensen. Misschien ontmoet u elkaar bij de leestafel, voorzien van kranten, tijdschriften en spelletjes?

Naast de huurders verwelkomen wij ook gasten uit de nabijgelegen zorgwoningen en de wijk rondom Westerwatering in ons restaurant. Of uw eigen familie en vrienden als u dit wenst.

In Westerwatering zijn ook een kapper, pedicure, fysiotherapeut, ergotherapeut, huisarts, audicien en opticien gevestigd. Daarnaast kunt u ook terecht voor dagbesteding.

Bekijk hier de folder over 'Wonen in Westerwatering'.

Lees hier over de ondersteuning die Westerwatering u als (buurt)bewoner kan bieden en de activiteiten die zoal georganiseerd worden.

De appartementen

Er zijn 69 éénkamerappartementen van 31 m2 en 6 tweekamerappartementen van 49 m2 in Westerwatering. Deze laatste zijn in het bijzonder geschikt voor echtparen.

Ieder appartement heeft een ruime badkamer met douche en toilet, een keukenblok met kookgelegenheid en een balkon. De appartementen zijn drempelloos en uitgerust met een rookmelder. Er is een aansluiting voor tv, internet, telefoon en personenalarmering.

Kom ik in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor een woning in Westerwatering heeft u minimaal 10 uur verpleging of verzorging (thuiszorg) per maand nodig (voor tenminste een jaar). Daarnaast mag uw inkomen niet hoger zijn dan € 36.165 (prijspeil per 1/1/2017).

Heeft u vragen over Verzorgd Wonen, wilt u meer informatie of wilt u graag in een persoonlijk gesprek praten over uw mogelijkheden? Neemt u dan contact op met onze woonconsulent, te bereiken op telefoonnummer 088 38 33 398 of via verzorgdwonen@evean.nl.

Contact of aanmelden

Heeft u vragen over Verzorgd Wonen, wilt u meer informatie of wilt u graag in een persoonlijk gesprek praten over uw mogelijkheden? Neemt u dan contact op met ons via telefoonnummer 088 38 33 398. U kunt ook een mail sturen: verzorgdwonen@evean.nl.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor Verzorgd Wonen, dan verzoeken wij u onderstaand inschrijfformulier in te vullen. De woningen worden toegewezen door Evean. Zodra een woning beschikbaar komt en u aan de beurt bent wordt u hierover geïnformeerd.

Adres Verzorgd Wonen in Westerwatering
Elsbroekplantsoen 1
1507 KL Zaandam

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen Verzorgd Wonen en wonen in een verzorgingshuis?

Bij Verzorgd Wonen is er sprake van wat men ‘scheiden van wonen en zorg’ noemt. Dat betekent dat u uw eigen appartement huurt en de zorg hier los van gefinancierd en geregeld wordt. Bij Verzorgd Wonen woont u zelfstandig, maar ontvangt u de zorg die u nodig heeft via de thuiszorg die op afspraak bij u langskomt.

In een verzorgingshuis wordt 24-uurs zorg aangeboden. Hier wonen mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen.

Hoe werkt het precies?

U huurt een appartement bij Evean. Bij de huur van dit appartement zit een basispakket aan diensten. Dit basispakket bestaat bijvoorbeeld uit een aantal warme maaltijden en koffie en thee in het restaurant, ophalen van uw huisvuil, eenvoudige klusjes in huis, korting op activiteiten en overdag de aanwezigheid van een medewerker.

Wanneer kom ik in aanmerking?

Voor de woningen gelden een aantal drempelcriteria om in aanmerking te komen. Uw inkomen mag niet te hoog zijn en u moet een indicatie hebben voor thuiszorg.

Minimaal 10 uur thuiszorg per maand?

U komt in aanmerking voor een appartement als u voor langere tijd, minimaal tien uur verpleging en verzorging thuis (thuiszorg) per maand nodig heeft en deze afneemt bij Evean. Wilt u kiezen voor Verzorgd Wonen, maar ontvangt u thuiszorg van een andere zorgorganisatie? Wij kunnen u ondersteunen bij het maken van de overstap naar thuiszorg van Evean.

Inkomensgrens?

De woningen van Verzorgd Wonen zijn sociale huurwoningen. Voor deze woningen geldt een maximale inkomensgrens. Dat betekent dat wanneer uw inkomen hoger is dan  € 36.165 (prijspeil per 1/1/2017) per jaar, u niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning en dus ook niet voor Verzorgd Wonen. Heeft u hulp nodig met het berekenen van uw verzamelinkomen? We helpen u graag.

Ik heb interesse, hoe kan ik mij inschrijven?

Wilt u meer informatie over Verzorgd Wonen of in een persoonlijk gesprek bespreken of Verzorgd Wonen ook iets voor u is? Neem dan contact op met onze woonconsulent via 088 38 33 398 of verzorgdwonen@evean.nl.

Wilt u zich inschrijven voor Verzorgd Wonen, dan dient u dit inschrijfformulier in te vullen. Wanneer deze volledig is ingevuld , ontvangt u een bevestiging van ontvangst. De toewijzing van de woningen gebeurt door Evean. Zodra een woning beschikbaar komt en u aan de beurt bent wordt u hierover geïnformeerd.

Kan ik een rondleiding krijgen?

Regelmatig worden er rondleidingen georganiseerd. Wilt u liever een persoonlijke rondleiding dan kan dat natuurlijk ook. Neemt u hiervoor contact op met ons via het telefoonnummer 088 38 33 398 of via verzorgdwonen@evean.nl.

Kan ik hier altijd blijven wonen?

U kunt hier blijven wonen zolang u de zorg die u nodig heeft via de thuiszorg kunt blijven ontvangen.

Ik heb geen thuiszorg nodig; kan ik in een zorgwoning nabij Westerwatering terecht?

Naast locatie Westerwatering zijn zorgwoningen gelegen. Een zorgwoning is een gelijkvloerse woning voor ouderen die nog redelijk fit en gezond zijn. Bewoners kunnen tegen betaling gebruik maken van de voorzieningen zoals het restaurant en deelnemen aan activiteiten. Indien er zorg nodig is, kan deze worden geboden door de thuiszorg. De zorgwoningen bij Westerwatering worden verhuurd door de woningcorporatie Parteon.

Informatie- en kostenoverzicht

Voor uitgebreide informatie en kostenoverzicht, klik hier.

Lees hier meer over Wonen in Westerwatering in de folders

Bekijk hier de folder over 'Wonen in Westerwatering'.

Lees hier over de ondersteuning die Westerwatering u als (buurt)bewoner kan bieden en de activiteiten die zoal georganiseerd worden.