Dagbesteding

'Mensen worden met elkaar verbonden en grenzen worden verlegd'

Introductie

Een plek waar iedereen welkom is en zich thuis voelt. Waar mensen met elkaar worden verbonden en grenzen worden verlegd. Bij Evean kunt u terecht voor dagbesteding om de dag prettig en zinvol in te vullen. We bieden structuur in de dag, passende activiteiten en de aandacht die u nodig heeft. Niet alleen voor u vormt dagbesteding een ruggensteun, maar ook voor uw partner, familie en mantelzorger(s).

Dagbesteding die het beste bij u past
Bij Evean kijken we samen met u welke vorm van dagbesteding het beste bij u past. Daarbij betrekken we zo mogelijk ook uw partner en/of mantelzorger(s). Wat kunt u zelf? Wat doet u graag? De antwoorden op deze vragen leggen we vast in een persoonlijk ondersteuningsplan. Zo stemmen we onze zorg en aandacht zo goed mogelijk op uw wensen en behoeften af.

Dagbesteding op maat

Evean heeft verschillende vormen van dagbesteding. Zo kunnen we goed aansluiten op uw persoonlijke situatie.

Dagbesteding bij lichamelijke klachten (dagbesteding somatiek)
Lichamelijke klachten kunnen van grote invloed zijn op uw dagelijkse leven. Dagbesteding somatiek helpt u om actief te blijven en niet te vereenzamen. Wij stemmen dagelijks het activiteitenprogramma af op uw behoeften. Denk hierbij aan wandelen, samen koken, praten over gebeurtenissen van vroeger en nu. Gaat uw conditie achteruit? Dan kijken we naar wat u nog wel kunt.

Dagbesteding bij dementie
Hoe kunt u bij (beginnende) dementie zo lang mogelijk de regie over uw leven houden? Hoe kunt u toch actief blijven? Wij bieden een vertrouwde plek voor ondersteuning en advies, maar ook voor activiteiten en ontmoetingen met ouderen in eenzelfde situatie. Met deelname aan de dagbesteding ontlast u uw mantelzorger.

Dagbesteding bij psychogeriatrische klachten
Als thuis wonen nog gaat, maar dagstructuur, psychische begeleiding en ondersteuning meer en meer noodzakelijk zijn, is er de psychogeriatrische dagbesteding bij Evean. Samen met u  stellen wij een dagprogramma samen, waarbij we rekening houden met uw gewoontes, wensen en hobby’s.

Inloop
De inloop is een plek waar u uzelf kunt zijn en andere mensen (lotgenoten) kunt ontmoeten. Er worden gezamenlijke activiteiten aangeboden in samenwerking met wijk en omgeving. U bent welkom voor een praatje, een kopje koffie of om deel te nemen aan een activiteit. Alles is bespreekbaar en de activiteiten worden ter plekke met u afgestemd.

Veelgestelde vragen