Manuele lymfedrainage

'Ik houd veel vocht vast. Moet ik zoutloos gaan eten?'
Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage

Introductie

Bij oedeem houdt u vocht vast in een lichaamsdeel, zoals uw been, voet of arm. Dit lichaamsdeel zwelt op en kan pijnlijk zijn. Als u daar last van heeft, kunt u terecht bij de oedeemtherapeut voor manuele lymfedrainage. Dit is een soort massage om het vocht sneller en beter af te voeren. De oedeemtherapeut beantwoordt ook al uw vragen over vocht vasthouden.

Wat doet de oedeemtherapeut?

De oedeemtherapeut werkt volgens de methode Vodder. Hij behandelt niet alleen het opgezwollen lichaamsdeel, maar het hele lymfesysteem. Doel is dat uw lichaam het vocht gaat afvoeren. De massage is ontspannend en rustgevend. Tijdens de behandeling krijgt u informatie over wat oedeem is en wat de oorzaken zijn. Ook krijgt u instructies en oefeningen mee voor thuis. Heeft u een steunkous nodig of zijn er wonden die slecht genezen? Dan schakelt de oedeemtherapeut de wondexpert in.

Wat is manuele lymfedrainage?

Manuele lymfedrainage is een vorm van massage. De oedeemtherapeut stimuleert het lymfestelsel, zodat uw lichaam het overtollige vocht sneller en beter kan afvoeren.

Veelgestelde vragen