Oefentherapie

'Na een dag zitten heb ik altijd rugpijn. Wat kan ik doen?'

Introductie

Lopen, zitten, opstaan. U beweegt de hele dag op uw eigen manier. Soms is een houding of manier van bewegen niet goed voor uw lichaam, waardoor u pijn krijgt in uw nek, rug of benen. Onze oefentherapeut leert u gezond beweeggedrag aan. Door anders met uw lichaam om te gaan kunnen klachten minder worden of verdwijnen. Oefentherapie heet ook wel oefentherapie Mensendieck of oefentherapie Cesar.

Voor wie is oefentherapie bedoeld?

Oefentherapie is er voor iedereen die door ziekte, ouderdom of een operatie moeite heeft met bewegen.

Wat doet de oefentherapeut?

Samen met de oefentherapeut bespreekt u doelen af waar u aan wilt werken om uiteindelijk beter te kunnen bewegen. Ook adviseert de oefentherapeut u over het gebruik van hulpmiddelen, zoals een rollator of wandelstok, het dragen van protheses, ortheses en schoeisel. En doet u oefeningen onder begeleiding, zo nodig hydrotherapie.

Kwaliteitskeurmerk: beoordeeld met een 8,7

Evean fysiotherapie en oefentherapie is in het bezit van het landelijk kwaliteitskeurmerk HKZ. Regelmatig doen wij klanttevredenheidsonderzoeken. Onderzoeksbureau Qualizorg beoordeelt oeftherapie van Evean jaarlijks. De afgelopen twaalf maanden werd Evean beoordeeld met het cijfer 8,7.

Alle oefentherapeuten staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Alle therapeuten volgen jaarlijks bijscholingen en nemen deel aan regionale netwerken als Parkinson, claudicatio en artrose. Daardoor zijn we op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en houden we onze kennis op peil.

Onze locaties voor oefentherapie

U kunt naar de oefentherapeut in een van onze verzorgings- of verpleeghuizen.

Veelgestelde vragen