Henriette Roland Holst

Heerlijk wonen in een groene wijk in Amsterdam-Zuidoost
HenrietteRolandHolst 1
HenrietteRolandHolst 2
HenrietteRolandHolst 3
HenrietteRolandHolst 4
HenrietteRolandHolst 5
HenrietteRolandHolst 6

Introductie

Henriette Roland Holst ligt in een groene wijk in Amsterdam-Zuidoost, vlakbij het NS-station Bijlmer en het Nelson Mandelapark. Henriette Roland Holst biedt langdurige verzorging aan ouderen. Ook is er ruimte voor ouderen die tijdelijk zorg en dagbesteding nodig hebben. Grenzend aan Henriette Roland zijn zorgwoningen die worden verhuurd door woningcorporatie Woonzorg Nederland. Ook heeft deze locatie appartementen Beschermd Wonen voor 36 cliënten met psychische of psychosociale problemen, en een afdeling Groepsverzorging waar twaalf ouderen wonen met oriëntatie- en geheugenproblemen.

Aanbod op locatie

Dagelijks zijn er activiteiten voor bewoners en ouderen uit de buurt. Denk aan muziekuitvoeringen, spelletjes en uitjes. Ook zijn er creatieve activiteiten. Feestdagen zoals Kerst en verjaardagen worden uitgebreid gevierd. In Henriette Roland Holst vindt u een bibliotheek, restaurant, internetcafé, winkel, kapsalon, pedicure en wasserette.

Bewoners krijgen zorg van het team helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. Op verwijzing kunnen bewoners terecht bij de fysiotherapeut, de ergotherapeut, de diëtist, de psycholoog en maatschappelijk werker. 

Bewoners, familieleden en mantelzorgers van bewoners kunnen de stichting Vrienden van Henriette Roland Holst steunen. Deze stichting verwerft middelen voor bijvoorbeeld uitjes en optredens voor bewoners. Daarmee wil de stichting het leven van bewoners prettiger maken.

Dagbesteding Oase Henriette Roland Holst
Bij Dagbesteding Oase kunt u terecht met lichamelijke klachten of als u (beginnend) dementerend bent. Wij bieden een luisterend oor, geven informatie en bieden passen de activiteiten.

Dagbesteding Wi na Wan
Bij Dagbesteding Wi na Wan kunt u terecht met lichamelijke klachten of als u (beginnend) dementerend bent. De dagbesteding richt zich op ouderen van Surinaamse afkomst.

Kwaliteitsverslag Evean
Stichting Vrienden van Henriette Roland Holst 

Beschermd wonen

Ook heeft deze locatie appartementen Beschermd Wonen voor 36 cliënten met een GGZ indicatie (beschikking); de toewijzing gaat via het WMO loket van de Gemeente Amsterdam. Beschermd wonen is bedoeld voor mensen met psychische of psychosociale problemen die ook een somatische zorgvraag hebben. Beschermd wonen in Henriette Roland Holst biedt een veilige en beschermde woonomgeving en begeleidt de bewoners in hun zelfredzaamheid, zodat zij zolang mogelijk mee kunnen blijven doen in de samenleving. De begeleiders helpen o.a. met het organiseren van het huishouden, de administratie of maken van een dagindeling.

Groepsverzorging

Het Henriette Roland Holst heeft een afdeling Groepsverzorging waar dertien ouderen wonen met  oriëntatie- en geheugenproblemen, die meer ondersteuning en begeleiding nodig hebben Zij hebben een eigen appartement (zit/slaapkamer) met eigen badkamer. Er is wel een gezamenlijke huiskamer waar overdag de structuur geleverd wordt. Bij de groepsverzorging worden activiteiten aangeboden die aansluiten bij de persoonlijke interesses en mogelijkheden. Het helpt de cliënt langer zelfstandig in zijn appartement, in Henriëtte Roland Holst, te blijven wonen. Voorwaarde voor wonen op deze afdeling is een WLZ indicatie op PG-grondslag, echter zonder BOPZ.

Kortdurend intensief verblijf

Bovendien beschikt het Henriette Roland Holst over de afdeling Vivaldi, een verpleegafdeling met eenpersoonskamers dat plek biedt aan twintig bewoners met een wlz6 indicatie. De zorg wordt hier geleverd door een multidisciplinair team van helpenden, verzorgenden, verpleegkundigen en specialisten. Er zijn twee huiskamers en ook kan er gebruik worden gemaakt van het restaurant en alle andere activiteiten die het huis te bieden heeft.

Henriette Roland Holst beschikt over twee eerstelijnsverblijf (kortdurende opname) kamers.

Wilt u meer weten over:

Beschikbaarheid op locatie

Staat u op de wachtlijst voor een van onze huizen, dan neemt de zorgconsulent regelmatig contact met u op. De zorgconsulent vraagt of u nog voldoende mantelzorg heeft en of de situatie is veranderd. Ook draagt de zorgconsulent oplossingen aan zolang u nog op de wachtlijst staat.

Actuele wachttijden

Voor Verzorgingshuis 1 pers./2 pers. zijn géén wachttijden van toepassing.

Hoe en wat: verhuizen naar een Amsterdams verpleeghuis

Aanmelden

Heeft u een indicatie voor zorg en wilt u zich aanmelden voor opname of een wachtlijst? Heeft u vragen over de mogelijkheden voor het wonen bij Evean, wat ervoor nodig is om in aanmerking te komen voor langdurige opname (WLZ) of tijdelijke opname (ELV) of andere vragen rondom een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling.

Heeft u vragen over zaken zoals maaltijdgebruik, de was, verzorging, activiteiten en de faciliteiten die onze zorginstelling biedt. Of wilt u in contact treden met uw familielid woonachtig in ons zorgcentrum, belt u dan rechtstreeks naar de receptie.