Henriette Roland Holst

Heerlijk wonen in een groene wijk in Amsterdam-Zuidoost

Introductie

Henriette Roland Holst ligt in een groene wijk in Amsterdam-Zuidoost, vlakbij het NS-station Bijlmer en het Nelson Mandelapark. Henriette Roland Holst biedt langdurige verzorging aan ouderen. Ook is er ruimte voor ouderen die tijdelijk zorg en dagbesteding nodig hebben. Grenzend aan Henriette Roland zijn zorgwoningen die worden verhuurd door woningcorporatie Woonzorg Nederland. Ook bevindt zich hier het Odensehuis: een ontmoetings- en informatieplek voor mensen met (beginnende) dementie, hun familie en vriendenkring. Ook heeft deze locatie appartementen Beschermd Wonen voor 36 cliënten met psychische of psychosociale problemen, en een afdeling Groepsverzorging waar twaalf ouderen wonen met oriëntatie- en geheugenproblemen.

Aanbod op locatie

Dagelijks zijn er activiteiten voor bewoners en ouderen uit de buurt. Denk aan muziekuitvoeringen, spelletjes en uitjes. Ook zijn er creatieve activiteiten. Feestdagen zoals Kerst en verjaardagen worden uitgebreid gevierd. In Henriette Roland Holst vindt u een bibliotheek, restaurant, internetcafé, winkel, kapsalon, pedicure en wasserette.

Bewoners krijgen zorg van het team helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. Op verwijzing kunnen bewoners terecht bij de fysiotherapeut, de ergotherapeut, de diëtist, de psycholoog en maatschappelijk werker. 

Bewoners, familieleden en mantelzorgers van bewoners kunnen de stichting Vrienden van Henriette Roland Holst steunen. Deze stichting verwerft middelen voor bijvoorbeeld uitjes en optredens voor bewoners. Daarmee wil de stichting het leven van bewoners prettiger maken.

Dagbesteding Oase Henriette Roland Holst
De dagbesteding richt zich op ouderen van Surinaamse afkomst.

Dagbesteding Wi na Wan
Bij Dagbesteding Wi na Wan kunt u terecht met lichamelijke klachten of als u (beginnend) dementerend bent. De dagbesteding richt zich op ouderen van Surinaamse afkomst.

Kwaliteitsverslag EveanStichting Vrienden van Henriette Roland Holst 

Beschermd wonen

Ook heeft deze locatie appartementen Beschermd Wonen voor 36 cliënten met een GGZ indicatie (beschikking); de toewijzing gaat via het WMO loket van de Gemeente Amsterdam. Beschermd wonen is bedoeld voor mensen met psychische of psychosociale problemen. Beschermd wonen in het Henriette Roland Holsthuis biedt een veilige en beschermde woonomgeving en begeleidt de bewoners in hun zelfredzaamheid, zodat zij zolang mogelijk mee kunnen blijven doen in de samenleving. De begeleiders helpen o.a. met het organiseren van het huishouden, de administratie of maken van een dagindeling.

Groepsverzorging

Het Henriette Roland Holsthuis heeft een afdeling Groepsverzorging waar 12 ouderen wonen met  oriëntatie- en geheugenproblemen, die meer ondersteuning en begeleiding nodig hebben Zij hebben een eigen appartement (zit/slaapkamer) met eigen badkamer. Er is wel een gezamenlijke huiskamer waar overdag de structuur geleverd wordt. Bij de groepsverzorging worden activiteiten aangeboden die aansluiten bij de persoonlijke interesses en mogelijkheden. Het helpt de cliënt langer zelfstandig in zijn appartement, in het Henriëtte Roland Holsthuis, te blijven wonen. Voorwaarde voor wonen op deze afdeling is een WLZ indicatie op PG-grondslag, echter zonder BOPZ.

Kortdurend intensief verblijf

Bovendien beschikt het Henriette Roland Holsthuis over de afdeling Vivaldi, een verpleegafdeling met eenpersoonskamers dat plek biedt aan vijftien bewoners met een wlz6 indicatie. Op deze afdeling kunnen tevens vijf bewoners voor een kortdurend intensief verblijf worden opgenomen. De zorg wordt hier geleverd door een multidisciplinair team van helpenden, verzorgenden, verpleegkundigen en specialisten. Er zijn twee huiskamers en ook kan er gebruik worden gemaakt van het restaurant en alle andere activiteiten die het huis te bieden heeft.

Wilt u meer weten over:

Beschikbaarheid op locatie

Staat u op de wachtlijst voor een van onze huizen, dan neemt de zorgconsulent regelmatig contact met u op. De zorgconsulent vraagt of u nog voldoende mantelzorg heeft en of de situatie is veranderd. Ook draagt de zorgconsulent oplossingen aan zolang u nog op de wachtlijst staat.

Actuele wachttijden

Ontmoetingscentrum Odensehuis

Het Evean Odensehuis is een inloophuis. Onze drempel is laag voor mensen met (beginnende) dementie, hun familie en vriendenkring. Het is een ontmoetings- en informatieplek. Er worden activiteiten georganiseerd en men kan er terecht voor mantelzorgondersteuning en lotgenoten contact. Je kunt zonder afspraak het Odensehuis binnenlopen. 

Samen 
Het Odensehuis werkt niet met indicaties of dossiers. We doen het op onze eigen manier, samen met bezoekers! We drinken een kopje koffie of thee, trekken er op uit en lunchen gezellig. Er is ruimte om mogelijkheden, wensen en/of behoeften te bespreken en ieders talenten worden ingezet om activiteiten te organiseren. Wat in ieder geval altijd centraal staat is plezier hebben met elkaar.

Ook voor mantelzorgers
Voor mantelzorgers is het Odensehuis ook een ontmoetingsplek waar ervaringen, advies, informatie en steun te vinden is bij elkaar. In de lotgenoten- gespreksgroep delen mantelzorgers hun kennis en ervaringen rondom de zorg en ondersteuning van hun naaste.

Onder leiding van een ervaren gespreksleider kunnen uiteenlopende onderwerpen aan de orde komen zoals: de veranderingen bij de naaste, veranderingen in het eigen leven, de relatie en de reacties van de omgeving. Het is een open groep, waar mantelzorgers naar eigen behoefte aan deel kunnen nemen. De gesprekken vinden in vertrouwen plaats.

Zo lang mogelijk deel uitmaken van de samenleving
Het Odensehuis wil mensen met dementie en geheugenverlies het perspectief bieden zo lang mogelijk deel uit te blijven maken van de samenleving en in de eigen buurt te blijven wonen.

Openingstijden
Iedere maandag en donderdag van 10.00 tot 14.00 uur.  

Vragen
Bij vragen kunt u contact opnemen met Marijke Hendriks, Kwartiermaker Odensehuis Amsterdam Noord en Zuidoost: 06-51062716 of odensehuis@evean.nl.

Aanmelden

Heeft u een indicatie voor zorg en wilt u zich aanmelden voor opname of een wachtlijst? Heeft u vragen over de mogelijkheden voor het wonen bij Evean, wat ervoor nodig is om in aanmerking te komen voor langdurige opname (WLZ) of tijdelijke opname (ELV) of andere vragen rondom een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling.

Heeft u vragen over zaken zoals maaltijdgebruik, de was, verzorging, activiteiten en de faciliteiten die onze zorginstelling biedt. Of wilt u in contact treden met uw familielid woonachtig in ons zorgcentrum, belt u dan rechtstreeks naar de receptie.