Henriette Roland Holst

Heerlijk wonen in een groene wijk in Amsterdam-Zuidoost, nabij het Nelson Mandelapark
 

Henriette Roland Holst ligt in een groene wijk in Amsterdam-Zuidoost, vlakbij het NS-station Bijlmer en het Nelson Mandelapark. Henriette Roland Holst biedt langdurige verzorging aan ouderen. Ook is er ruimte voor ouderen die tijdelijk zorg en dagbesteding nodig hebben. Grenzend aan Henriette Roland zijn zorgwoningen die worden verhuurd door woningcorporatie Woonzorg Nederland. Ook bevindt zich hier het Odensehuis: een ontmoetings- en informatieplek voor mensen met (beginnende) dementie, hun familie en vriendenkring. Tevens heeft deze locatie appartementen Beschermd Wonen voor 36 cliënten met psychische of psychosociale problemen, en een afdeling Groepsverzorging waar 12 ouderen wonen met oriëntatie- en geheugenproblemen.

Beschermd Wonen

Tevens heeft deze locatie appartementen Beschermd Wonen voor 36 cliënten met een GGZ indicatie (beschikking); de toewijzing gaat via het WMO loket van de Gemeente Amsterdam. Beschermd wonen is bedoeld voor mensen met psychische of psychosociale problemen. Beschermd wonen in het Henriette Roland Holsthuis biedt een veilige en beschermde woonomgeving en begeleidt de bewoners in hun zelfredzaamheid, zodat zij zolang mogelijk mee kunnen blijven doen in de samenleving. De begeleiders helpen o.a.met het organiseren van het huishouden, de administratie of maken van een dagindeling.

Groepsverzorging

Het Henriette Roland Holsthuis heeft een afdeling Groepsverzorging waar 12 ouderen wonen met  oriëntatie- en geheugenproblemen, die meer ondersteuning en begeleiding nodig hebben Zij hebben een eigen appartement (zit/slaapkamer) met eigen badkamer. Er is wel een gezamenlijke huiskamer waar overdag de structuur geleverd wordt.
Bij de groepsverzorging worden activiteiten aangeboden die aansluiten bij de persoonlijke interesses en mogelijkheden. Het helpt de cliënt langer zelfstandig in zijn appartement, in het Henriëtte Roland Holsthuis, te blijven wonen.
Voorwaarde voor wonen op deze afdeling is een WLZ indicatie op PG-grondslag, echter zonder BOPZ.

Is Henriette Roland Holst geschikt in mijn situatie?

Wij bieden zorg aan:

 • ouderen die zorg nodig hebben en niet thuis kunnen wonen
  verzorgingshuis
 • ouderen die zorg nodig hebben en niet thuis kunnen wonen
  woongroep
 • ouderen die tijdelijk zorg nodig hebben en niet thuis kunnen wonen
  kortdurend verblijf
 • mensen met vergeetachtigheid die thuis wonen
  dagbesteding
 • ouderen uit niet-westerse culturen die thuis wonen
  dagbesteding
 • ouderen die herstel nodig hebben na ziekenhuisopname, op basis van een kortdurend verblijf indicatie
 • ouderen die mobiel en (redelijk) gezond zijn
  zorgwoning

Beschikbaarheid in locatie

Staat u op de wachtlijst voor een van onze huizen, dan neemt de zorgconsulent regelmatig contact met u op. De zorgconsulent vraagt of u nog voldoende mantelzorg heeft en of de situatie is veranderd. Ook draagt de zorgconsulent oplossingen aan zolang u nog op de wachtlijst staat.
Wachttijden

Ontmoetinscentrum Odensehuis

Het Evean Odensehuis is een inloophuis. Onze drempel is laag voor mensen met (beginnende) dementie, hun familie en vriendenkring.
Het is een ontmoetings-en informatieplek. Er worden activiteiten georganiseerd en men kan er terecht voor mantelzorgondersteuning en lotgenoten contact.

Heeft u een indicatie voor zorg en wilt u zich aanmelden voor opname of een wachtlijst? Heeft u vragen over de mogelijkheden voor het wonen bij Evean, wat ervoor nodig is om in aanmerking te komen voor langdurige opname (WLZ) of tijdelijke opname (ELV) of andere vragen rondom een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling via telefoonnummer: T 0299 39 41 10.

 

Heeft u vragen over zaken zoals maaltijdgebruik, de was, verzorging, activiteiten en de faciliteiten die onze zorginstelling biedt. Of wilt u in contact treden met uw familielid woonachtig in ons zorgcentrum, belt u dan rechtstreeks naar de receptie via telefoonnummer: T 020 495 2200

 

Uiteraard bent u bij ons ook van harte welkom om langs te komen bij de receptie van Henriette Roland Holst.

Graag tot ziens!

 

Henriette Roland Holst | Kortvoort 100 | 1104 NB | Amsterdam-Zuidoost