Eduard Douwes Dekker

Leven net zoals thuis

Introductie

Eduard Douwes Dekker ligt in Amsterdam-Noord, vlakbij winkelcentrum Bezaanjachtplein. Het centrum grenst aan een park en heeft een bushalte op ongeveer 250 meter afstand. Eduard Douwes Dekker biedt verzorging, verpleging en revalidatie.

Aanbod op locatie

In Eduard Douwes Dekker staat het thuisgevoel voorop. Bewoners bepalen voor een groot deel zelf hoe hun dag eruitziet, wat ze eten en welke hobby's ze uitoefenen. Zo voelt wonen in Eduard Douwes Dekker niet als wonen in een instelling, maar als thuis, mét wat ondersteuning van Evean. Bewoners krijgen zorg van het team helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. De specialist ouderengeneeskunde is verantwoordelijk voor de medische behandeling van bewoners van het verpleeghuis. Op verwijzing kunnen bewoners terecht bij de fysiotherapeut, de ergotherapeut, de maatschappelijk werker, de diëtist, de logopedist, de geestelijk verzorger, de psycholoog en psychomotorisch therapeut.

Revalideren bij Eduard Douwes Dekker

Heeft u een ingrijpende operatie of behandeling achter de rug? Of wilt u beter leren omgaan met uw longaandoening of hartfalen? Bij Eduard Douwes Dekker in Amsterdam-Noord bent u aan het juiste adres voor revalidatie en ondersteuning. We werken volgens de laatste medische inzichten. Zo krijgt u de best mogelijke revalidatiezorg en kunt u na een korte periode vaak weer naar huis.

Bezoektijden afdeling Edu (revalidatie): 10.00-21.00 uur, waarbij we bezoekers vriendelijk willen vragen om rekening te houden met de andere cliënten. De huiskamers zijn tijdens de maaltijden alleen voor de cliënten.

Dagbesteding en activiteiten

Dagelijks zijn er activiteiten voor bewoners en ouderen uit de buurt. Denk aan muziekuitvoeringen, bingo en uitjes. Ook kunnen bewoners schilderen, handwerken of biljarten. In Eduard Douwes Dekker vindt u een restaurant, bibliotheek, internetcafé, kapsalon, pedicure/manicure en wasserette. Ook is er een verwarmd zwembad voor oefeningen.

Dagbesteding De Serre
Bij Dagbesteding De Serre kunt u terecht wanneer u een psychiatrische achtergrond en klachten heeft en u in contact wilt komen met lotgenoten.

Dagbesteding De Kali
Bij Dagbesteding De Kali kunt u terecht met niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Dagbesteding De Waranda
Bij Dagbesteding De Waranda kunt u terecht met psychogeriatrische klachten of als u dementerend (jong en oud) bent.

Kwaliteitsverslag Evean

Wilt u meer weten over:

Virtuele rondleiding

Wilt u alvast op uw gemak een kijkje nemen in onze locatie Eduard Douwes Dekker? Volg dan de virtuele rondleiding via onderstaande video* waarin een Evean collega u meeneemt door Eduard Douwes Dekker. *De zwembad is inmiddels permanent gesloten.

Beschikbaarheid op locatie

Staat u op de wachtlijst voor een van onze huizen, dan neemt de zorgconsulent regelmatig contact met u op. De zorgconsulent vraagt of u nog voldoende mantelzorg heeft en of de situatie is veranderd. Ook draagt de zorgconsulent oplossingen aan zolang u nog op de wachtlijst staat.

Indicatie wachttijden

Hoe en wat: verhuizen naar een Amsterdams verpleeghuis 

Thuis bij Evean

‘Hoe zorgen we ervoor dat ouderen liefdevolle zorg krijgen in een huis dat als thuis voelt?’ Met die vraag ging Evean in 2014 aan de slag. Met het gedachtegoed 'Thuis bij Evean' willen we bereiken dat bewoners prettiger wonen en lekkerder in hun vel zitten. Niet langer zijn de kwaliteitseisen en werkgewoontes het uitgangspunt, maar de behoeften en wensen van onze bewoners. Door grote en kleine aanpassingen verandert het verzorgings- of verpleeghuis steeds meer in een fijne, vertrouwde woonomgeving - waar het net als thuis voelt.

Aanmelden

Heeft u een indicatie voor zorg en wilt u zich aanmelden voor opname of een wachtlijst? Heeft u vragen over de mogelijkheden voor het wonen bij Evean, wat ervoor nodig is om in aanmerking te komen voor langdurige opname (WLZ) of tijdelijke opname (ELV) of andere vragen rondom een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling via het nummer: 088 – 383 37 01. Voor meer informatie kijkt u op deze pagina.

Heeft u vragen over zaken zoals maaltijdgebruik, de was, verzorging, activiteiten en de faciliteiten die onze zorginstelling biedt. Of wilt u in contact treden met uw familielid woonachtig in ons zorgcentrum, belt u dan rechtstreeks naar de receptie.