Evean Ik Help: Samen staan we sterk

Dat de zorg onder druk staat zien we dagelijks in het nieuws. Ook binnen Evean zien we dat COVID-19 extra druk geeft voor onze zorgcollega’s. Om onze collega’s te steunen in deze intensieve tijd is een tijdelijk project gestart: Evean Ik Help. Daarbij maken we collega’s die normaliter op het hoofdkantoor werken vrij voor ondersteuning in de intramurale zorg. Inmiddels zijn al 39 collega’s vanuit het hoofdkantoor regelmatig op de zorglocaties te vinden, voor het ondersteunen van de zorgcollega’s en het bieden van extra aandacht aan cliënten.

Joke Kramer, teammanager locatie Rietvelden: “De eerste collega’s van het hoofdkantoor draaien inmiddels mee binnen onze teams. We trekken natuurlijk niet zomaar een blik zorgmedewerkers open, maar het is wel heel fijn dat we op deze manier samen kijken naar hoe we taken anders kunnen verdelen en waar we wél kunnen ondersteunen. Anders omgaan met tijd; wat kan ons als team wel helpen. We merken dat het lucht geeft.“

Het verschil maken 
Al snel was duidelijk dat niet alle gewenste ondersteuning vanuit de collega’s van het Evean hoofdkantoor kon worden opgevangen. Daarom is in een vroeg stadium gestart met het werven van externe partijen. Met succes! Vier organisaties hebben zich aan Evean verbonden voor tijdelijke detachering van horeca- en theatermedewerkers. In Purmerend zetten medewerkers van Brasa zich in op de COVID-unit van de Meeuwenvleugel, zoals onlangs ook op RTV Purmerend te zien was.

In het Eduard Douwe Dekkerhuis in Amsterdam Noord zijn 13 medewerkers van restaurant Noorderlicht gestart met de ondersteuning in de huiskamer en facilitaire taken in het EDD.
Jasper Helmer, eigenaar restaurant Noorderlicht: “We zijn bij Noorderlicht heel blij dat we deze samenwerking aangaan met Evean. We hebben met verschillende partijen gesproken, maar voelden dat we bij Evean echt iets kunnen betekenen. Daarbij snijdt het mes aan twee kanten; het helpt ons bedrijf deze moeilijke winter doorkomen, en geeft onze collega’s iets waar ze energie van krijgen, iets kunnen betekenen.”