Kunst verbindt Odion en Evean in coronatijd

Samenwerking tussen zorgorganisaties Odion en Evean

De samenwerking tussen zorgorganisaties Odion en Evean heeft een kunstzinnig tintje gekregen. Maandenlang werkten kunstenaars René en Ziggy van Kunstatelier Odion op het hoofdkantoor van Evean in Purmerend aan twee  gigantische schilderijen. Daarbij leent Kunstatelier meerdere werken uit om het kantoor op te vrolijken. De schilderijen van René en Ziggy werden op dinsdag 11 mei onthuld. Een klein feestje in coronatijd.

Het idee was snel geboren. Patricia Dam van Kunstatelier zag namelijk wel brood in de witte muren bij Evean. “We hebben een plan ontwikkeld waarbij het Kunstatelier kunst uitleent aan Evean en Evean ruimte beschikbaar stelt om de kunst te exposeren. De kunstwerken variëren van glas en hout tot keramiek”, aldus Patricia. Daarbij schilderden René en Ziggy twee werken op locatie. Ziggy maakte ‘De Oceaan’ met haaien en enorme waterschildpadden, en de vier meter brede muurschildering van René is een eigen, unieke variatie op De Nachtwacht.

Het plan bleek een regelrecht succes. “Het project draagt een positieve en vrolijke sfeer uit. Dat kunnen we in deze tijd goed gebruiken”, aldus Coen Hoefsloot van Evean. “Bovendien leidde de aanwezigheid van René en Ziggy vaak tot leuke gesprekken die anders niet zouden plaatsvinden”.

Omringd door familie en betrokkenen vanuit Odion en Evean, onthulden de kunstenaars op dinsdag 11 mei hun werken. Ziggy deed dat door een grote strik los te halen en René ondertekende zijn werk met handtekening en jaartal. Na de onthullingen, waarbij alle aanwezigen lovende woorden spraken, volgde een muzikaal optreden van René. Hij improviseerde een rap en begeleidde zichzelf daarbij op gitaar.

Medewerkers en bezoekers van het hoofdkantoor van Evean kunnen de kunstwerken kopen. Bij interesse kunt u terecht bij de receptie van Evean, zij neemt contact op met Odion om de koop af te handelen. De opbrengst komt vervolgens ten goede aan het Kunstatelier voor onder andere nieuwe materialen.

Het Kunstatelier is een beschermde dagbesteding van zorgorganisatie Odion. Hier werken volwassenen met een verstandelijke beperking, die interesse hebben in kunst. Kunstliefhebbers zijn op afspraak welkom om een kijkje in de collectie te nemen en de kunstenaars te ontmoeten. Kijk voor meer info op: www.odion.nl/locaties/kunstatelier.