Twee afdelingen Evean Oostergouw tijdelijk ontruimd geweest

Vandaag is er op 2 afdelingen van Oostergouw, te weten Ebenhaezer en Wildeboer, bij werkzaamheden aan het dak een hinderlijke lucht vrijgekomen die via het luchtventilatiesysteem op de afdelingen terecht is gekomen. Als gevolg hiervan hebben circa 10 medewerkers klachten ondervonden zoals hoofdpijn, irritatie van neus en keel en duizeligheid. De bewoners hebben gelukkig geen klachten ondervonden.

De betrokken afdelingen zijn hierop enige tijd ontruimd geweest. Nadat de brandweer de afdelingen heeft geventileerd mocht iedereen weer terugkeren. De evacuatie door de BHV-organisatie is heel goed verlopen. Bewoners zijn rustig gebleven en opgevangen in de tuin onder begeleiding van onze zorgverleners.

De Officier van Dienst Geneeskundige Zorg en de Specialist ouderen geneeskunde hebben aangegeven dat er geen verdere gezondheidseffecten zijn te verwachten als gevolg van dit incident.

De GGD heeft bevestigd dat het ventileren van de afdelingen geen extra risico op besmetting met het COVID-19 virus met zich meebrengt omdat er op dit moment geen verdachte of bevestigde COVID-19 patiƫnten op de betreffende afdelingen zijn.