Regenboogsalon wandeling Erasmushuis

Evean maakt zich sterk voor roze ouderen

Veel festiviteiten rondom Pride 2020 gaan dit jaar niet door. Maar Evean is een organisatie die zich sterk maakt voor de ouderen uit de LHBTI+ gemeenschap en dit is op meerdere locaties –gedurende het gehele jaar - merkbaar. Dit jaar organiseerde Marijke van Viegen, ambassadeur Roze Gastvrijheid binnen Erasmushuis begin juli een mooie wandeling vanuit De Regenboogsalon.

Normaal gesproken vindt maandelijks De Regenboogsalon plaats in Erasmushuis; een gezellige ontmoeting voor LHBTI+ en iedereen die open staat voor anderen. Door corona stopte deze samenkomst, maar sinds 13 juli mag de Salonmiddag weer gehouden worden. Marijke vertelt: “Dit jaar gaan we niet naar de Canal parade, maar organiseerden we wel de Regenboogsalon wandeling. Deze wandeling wordt ondersteund door De Zaanse Regenboog.”

Pride vlag

Samen wandelen en contacten leggen

De Regenboogsalon wandeling van 13 juli trok vijftien belangstellenden, vrijwilligers en bewoners en ook Marijke en Mariëlle, medewerkers Erasmushuis, wandelden mee. “Samen wandelen en contacten kunnen leggen is belangrijk en fijn. De wandeling werd goed ontvangen. Je wandelt door een mooie omgeving, want Erasmushuis zit in een mooie, groene wijk. Zo wandel je door het groene Darwinpark, om via de straat Poelenburg naar de winkel te lopen waar we allen een lekker ijsje onvingen van Marijke. Op die manier ontmoet je nieuwe mensen en je bent lekker samen in beweging; een perfecte combinatie. We hebben de middag heerlijk samen gewandeld en gekletst.” Het is volgens Marijke belangrijk om hier aandacht aan te schenken: “Iedereen wil zichzelf kunnen zijn, ook al woon je in een verpleeghuis. Ik ga ervanuit dat er meer van dit soort wandelingen plaatsvinden, alle deelnemers hadden belangstelling voor een volgende keer. Op 10 augustus zou een tweede wandeling worden ingezet, maar door het extreme weer kon het niet doorgaan. Het moet wel veilig zijn om buiten te wandelen. Maar wij zeggen: ‘Op naar een volgende wandeling’.”