Opleiding verpleegkundige

  • Duur: MBO 2,5 tot 4 jaar, HBO 3 tot 4 jaar
  • Niveau: MBO niveau 4, HBO niveau 5
  • Studiebelasting: 1 lesdag per week + zelfstudie

Als verpleegkundige ga jij aan de slag in de thuiszorg of binnen een zorglocatie.  Hier lever je zorg aan cliënten en bewoners, maar fungeer jij ook als eerste aanspreekpunt voor zorgcollega’s op de afdeling. In deze functie combineer je het leveren van zorg met coördinerende taken rondom deze zorg.

MBO en HBO
De opleiding tot verpleegkundige kun je volgen op MBO en HBO niveau. De verpleegtechnische handelingen in beide functies zijn hetzelfde, maar de coördinerende taken zijn anders. Ook zijn er verschillen in deze functie tussen de thuiszorg en de verpleeghuiszorg. 

De opleiding tot verpleegkundige duurt vier jaar. Bij succesvol afronden van de opleiding ontvang je een erkend diploma. Tijdens de opleiding ga je één dag per week naar school en werk je de rest van jouw uren in de functie waarvoor je wordt opgeleid. In het begin zal je hier veel begeleiding in krijgen, maar naarmate je meer zelf kan en mag zal je ook zelfstandig aan het werk gaan. Doordat het een combinatie van werken en leren is, zal je ook aan zelfstudie moeten doen om de lesstof tot je te kunnen nemen.

De kosten van de opleiding worden vergoed door Evean, samen met de helft van jouw schooltijd. Verder ontvang je, omdat je tijdens de opleiding in dienst bent van Evean als leerling, een salaris conform de cao VVT.