Revalidatie
U wordt behandeld door een team zorgverleners onder leiding van de specialist ouderengeneeskunde. Zij werken nauw met elkaar samen. Het behandelteam kan bestaan uit:
- Fysio-/oefentherapeut
-
Door een verkeerde houding of beweging kunnen klachten ontstaan. Soms is een aandoening de oorzaak van die verkeerde beweging. De fysio-/oefentherapeut helpt om klachten te voorkomen of verminderen.
- Ergotherapeut
-
De ergotherapeut zoekt met u naar mogelijkheden zodat u zelfstandig of met wat hulp weer kunt doen wat u wilt. U bepaalt waar u aan wilt werken. De een wil weer leren fietsen, de ander wil boodschappen doen. De ergotherapeut pakt het probleem aan op de plek zelf: thuis of bijvoorbeeld in de tuin of de supermarkt.
- Psycholoog
-
De (neuro)psycholoog helpt bij psychische problemen, zoals angst, depressie en stemmingswisselingen. U leert beter omgaan met de veranderingen tijdens het revalidatieproces. Als de psycholoog vermoedt dat u problemen heeft met uw denkvermogen, kan hij u onderzoeken en eventueel behandelen.
- Psychomotorisch therapeut
-
De psychomotorisch therapeut helpt bij psychische, emotionele en sociale problemen. Er is aandacht voor lichaamsbeleving, gevoelens, gedrag en gedachten.
- Maatschappelijk werker
-
De maatschappelijk werker biedt u en uw omgeving ondersteuning en begeleiding. Bijvoorbeeld bij problemen rond rouwverwerking, leren leven met een ziekte of handicap, eenzaamheid, huisvesting, dagbesteding of financiën. Ook biedt de maatschappelijk werker begeleiding aan groepen.
- Geestelijk verzorger
-
De geestelijk verzorger begeleidt u bij vragen over zingeving. Bijvoorbeeld als er gedachten, spanningen of onzekerheden zijn rond een opname of ziekte. Samen staat u hierbij stil en zoekt u naar houvast.
- Logopedist
-
De logopedist helpt u met problemen op het gebied van spraak, taal, stem en slikken. De logopedist geeft u bijvoorbeeld adviezen als slikken (tijdelijk) niet goed gaat en u zich regelmatig verslikt. Of als u door een aandoening problemen heeft om woorden te vinden en te praten.