Swaensborch ligt vlakbij het oude centrum en de haven van Monnickendam. Swaensborch beschikt over een fraaie tuin, een terras, wandelpaden en parkjes. Op loopafstand vindt u winkels, een bibliotheek, een huisartsenpraktijk, een apotheek en het busstation. Swaensborch biedt verzorging, verpleging, dagbesteding en kortdurend verblijf. Grenzend aan Swaensborch zijn zorgwoningen die verhuurd worden door woningcorporatie Woonzorg Nederland.

Is Swaensborch geschikt in mijn situatie?

Wij bieden zorg aan:

 • ouderen die zorg nodig hebben en niet thuis kunnen wonen
  verzorgingshuis
 • ouderen die langdurig verpleging nodig hebben en niet thuis kunnen wonen
  verpleeghuis
 • ouderen die tijdelijk zorg nodig hebben en niet thuis kunnen wonen
  kortdurend verblijf
 • ouderen met dementie die niet thuis kunnen wonen
  woongroep
 • mensen met dementie of vergeetachtigheid die thuis wonen
  dagbesteding
 • mensen met lichamelijke beperkingen die thuis wonen
  dagbesteding
 • ouderen die mobiel en (redelijk) gezond zijn
  zorgwoning
   

Beschikbaarheid in locatie

Staat u op de wachtlijst voor een van onze huizen, dan neemt de zorgconsulent regelmatig contact met u op. De zorgconsulent vraagt of u nog voldoende mantelzorg heeft en of de situatie is veranderd. Ook draagt de zorgconsulent oplossingen aan zolang u nog op de wachtlijst staat.

Wachttijden

Thuis bij Evean: wonen waar het net als thuis voelt

‘Hoe zorgen we ervoor dat ouderen liefdevolle zorg krijgen in een huis dat als thuis voelt?’ Met die vraag ging Evean in 2014 aan de slag. Met het gedachtegoed 'Thuis bij Evean' willen we bereiken dat bewoners prettiger wonen en lekkerder in hun vel zitten. Niet langer zijn de kwaliteitseisen en werkgewoontes het uitgangspunt, maar de behoeften en wensen van onze bewoners. Door grote en kleine aanpassingen verandert het verzorgings- of verpleeghuis steeds meer in een fijne, vertrouwde woonomgeving - waar het net als thuis voelt.

Heeft u een indicatie voor zorg en wilt u zich aanmelden voor opname of een wachtlijst? Heeft u vragen over de mogelijkheden voor het wonen bij Evean, wat ervoor nodig is om in aanmerking te komen voor langdurige opname (WLZ) of tijdelijke opname (ELV) of andere vragen rondom een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling via telefoonnummer: T 0299 39 41 10.

 

Heeft u vragen over zaken zoals maaltijdgebruik, de was, verzorging, activiteiten en de faciliteiten die onze zorginstelling biedt. Of wilt u in contact treden met uw familielid woonachtig in ons zorgcentrum, belt u dan rechtstreeks naar de receptie via telefoonnummer: T 0299 313 313

 

Uiteraard bent u bij ons ook van harte welkom om langs te komen bij de receptie van Swaensborch.

Graag tot ziens!

 

Swaensborch | Swaensborch 11 | 1141 VZ | Monnickendam